Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženi stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije

Primali mito od farmaceutskih kompanija

cijepljenje protiv gripe
Arhiva VL
26.11.2009.
u 14:12

Moguće je, tvrde novinari, da je čak i pandemija i panika koja se proširila svijetom rezultat "nastojanja" liječnika i stručnjaka koji od toga imaju velike koristi.

Hoće li svinjska gripa biti okidač za veliku aferu mita u kojoj su se našli čak i stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije? Grupa danskih novinara naime tvrdi da su upravo oni dobivali novac od velikih farmaceutskih kompanija kako bi promovirali upravo njihove lijekove za borbu protiv pandemije nove gripe. A radi se o prihodima koji prelaze sedam milijardi dolara.
Moguće je, tvrde novinari, da je čak i pandemija i panika koja se proširila svijetom rezultat "nastojanja" liječnika i stručnjaka koji od toga imaju ne velike koristi. No, da ne bi stalo samo na glasinama, pobrinuli su se i konkretni detalji među kojima je posebno zanimljiv nizozemski liječnik Albert Osterhaus kojeg su već nazvali "dr. Grip" i čiji rad ispituje specijalna komisija nizozemske vlade. Jedna danska novinarka je i javno izjavila kako je potpuno sigurna da su predstavnici farmaceutskih divova i stalni gosti na sastancima stručnjaka SZO. Jesu li tamo dogovarali i nove poteze koji bi trebali preplašiti javnost i preplaviti medije, trebalo bi se ustanoviti vrlo brzo.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
14:47 26.11.2009.

hahahah... privatna inicijativa... kapitalistička posla...

Avatar miletiml
miletiml
15:09 26.11.2009.

ma nije istina kako ce covjek biti kriv ako nije znao, rekla bi kosovarka

AU
autoritet
14:53 26.11.2009.

Uh, baš sam iznenađen - čuj farmaceuti potkupljuju, e svašta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije