Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESETERO UHIĆENIH ZBOG UBOJSTVA I. PUKANIĆA

Prilikom uhićenja ozlijeđena dva privedena i dva policajca

borek-txt.jpg
import
30.10.2008.
u 10:13

Deset je osoba uhićeno, od čega osam hrvatskih državljana i dvoje srbijanskih, zbog sumnje da su sudjelovale u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Kobre su za uhićenja protiv tri osobe upotrijebile silu jer su uhićeni pružali otpor. Pri tome su ozlijeđene dvije osobe kojima je pružena liječnička pomoć. Dva su policajca također lakše ozlijeđena - rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

U lovu na Pukanićeva ubojicu blokiran Zagreb

Borovec nije htio otkriti identitet uhićenih osoba kao ni detalje cijelog slučaja zbog interesa istrage. Istaknuo je da u akciji nije korišteno oružje.

Specijalci u nekoliko minuta svladali Mafalanija


- O imenima nećemo špekulirati sve dok istraga ne završi - dodao je i istaknuo da jutros nisu privedene nove osobe.


Krunoslav Borovec potvrdio je uhićenje 10 osoba koje se sumnjiče za likvidaciju Pukanića i Franjića
Video: Iva Vidović

U tijeku je pretraga desetak kuća i stanova te nekoliko vozila.
- Nadamo se da ćemo pronaći nove činjenice vezano za ubojstvo. Hrvatska policija intenzivno surađuje sa srbijanskom i bosansko-hercegovačkom policijom - istaknuo je Borovec.


s lijeva: Amir Mafalani, Luka i Robert Matanić

Atentator snimljen nadzornom kamerom

Kako doznajemo, među uhićenima su Robert Matanić i njegov bratić Luka Matanić te Amir Mafalani koje su specijalci uhitili u stanu u Draškovićevoj. Oni su, uz Slobodana Đurovića, osumnjičeni za teško ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Obračun s mafijom

Uz braću Matanić uhićena su i dvojica srbijanskih državljana, S. Đurović i Bogoljub Kuzmanović, koji su trebali Robertu i Luki omogućiti bijeg preko granice. Njih dvojica navodno su članovi kriminalnog klana Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.


Dolazak Hitne pomoći u 5:17 sati u Heinzelovu
Foto: Antonio Bronić

Njih četvorica cijelu su noć provela na obradi u kriminalističkoj policiji koja još uvijek traje. Pretpostavlja se da će danas biti privedeni istražnom sucu.


Odvjetnik Zoran Pilipović
Foto: 24 sata

- Policija me je od noćas u dva sata u tri navrata nazvala i obavijestila da su Matanići i Mafalani uhićeni te osumnjičeni za kvalificirano ubojstvo Ive Pukanića i da traže moju obranu - kazao je odvjetnik Zoran Pilipović.

Uhićenja osumnjičenih i na granici sa Srbijom

Rekao je i da trojica osumnjičenika imaju vidljive tjelesne ozljede, posebice Robert Matanić kojemu je, tvrdi, "od udaraca deformirana glava".


Video: Iva Vidović

Snimka ubojice
Policija je sinoć objavila snimke nadzornih kamera na kojima se vidi muškarac u tamnoj odjeći s kacigom na glavi koji je dovezao skuter s eksplozivnom napravom koja je prošlog četvrtka poslije 18 sati ubila čelnog čovjeka Nacionala Ivu Pukanića i marketinškog stručnjaka Niku Franjića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije