Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGODOVALI SU

Prilikom carinskog pregleda dvojica turskih državljana napali policajca na Bajakovu

Mjere sigurnosti na GP Bajakovo zbog epidemije koronavirusa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.09.2020.
u 14:30

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Iz PU Vukovarsko – srijemske su izvijestili o napadu na policajca na Međunarodnom granično cestovnom prijelazu Bajakovo radi čega su dvojica državljana Turske, 25 i 19 godina, uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku.

Napad se dogodio 1. rujna u 15.20 sati kada su državljani Turske negodovali provođenju carinskog prekršajnog postupka radi utvrđenog prekršaja prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. 

- Policijski službenik pristupio je osobama kako bi spriječio ometanje carinskog službenika u obavljanju službene radnje. Tom prilikom je izrevoltirani 25-godišnji državljanin Turske napao policijskog službenika odgurujući ga rukom više puta. Policijski službenik je radi sprječavanja napada i aktivnog otpora nad 25-godišnjakom primijenio tjelesnu snagu i sredstava za vezivanje. Pritom istom policijskom službeniku prilazi i 19-godišnji državljanin Turske koji ga također napada s leđa. Ubrzo dolaze još tri policijska službenika koji su spriječili daljnji napad, nakon čega su dvojica turskih državljana uhićena, navode iz policije.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Ključne riječi

Komentara 6

KV
kvatri
15:54 03.09.2020.

Nadam se kako su policajci na napad osmanlija odgovorili odlučno i brutalno.

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
17:51 03.09.2020.

Gdje su "civilne udruge" za odricanje svih prava hrvatskom policajcu?

OK
okvals54
15:56 03.09.2020.

Islamski divljaci,oni i Civilizacija ne ide zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije