Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Prikupljena sredstva za 20 stipendija namijenjenih studentima s invaliditetom

Humanitarna akcija 'Igraj srcem'
Foto: Promo
1/2
13.09.2018.
u 13:13

Uspješno održana četvrta humanitarna akcija 'Igraj srcem' pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Tradicionalna humanitarna akcija 'Igraj srcem' koja se već četvrtu godinu održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u sklopu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion u Žrnovnici pored Senja ponovno je okupila brojne osobe iz javnog i profesionalnog života. Sudjelovanjem u organiziranom golf turniru i ovoga puta uspješno su prikupljena sredstva za pomoć jednoj od najranjivijih društvenih skupina – studentima s invaliditetom.

Osim želje i volje da se studentima s invaliditetom izravno pomogne, intencija je organizatora poticati pozitivne promjene ali i podizati društvenu svijest o invalidnosti te osnažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru kako udruženim djelovanjem i zajedničkim snagama možemo biti nositelji promjena nabolje. Upravo iz tog razloga u planu je i povećavati fond te osigurati dodatna sredstva kako bi se zahvatio broj od 100 studenata s invaliditetom koji bi na ovaj način primali pomoć za fakultetsko obrazovanje. U prve četiri godine koliko se akcija održava prikupljena su sredstva za čak 70 stipendija.

Foto: Promo

U novoj akademskoj godini, studenti koji na vrijeme pošalju svoje prijave, moći će aplicirati za pomoć u obliku jednomjesečnih stipendija dok će se stipendiranje studenata iz prijašnjih akcija nastaviti. Poziv za ostvarivanje prava na stipendiju otvoren je za sve studente s invaliditetom s područja Republike Hrvatske do 30. rujna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije