Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMKA

Prikrivenom istražitelju prodali 33 kg marihuane za 72.000 eura

marihuana
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
28.04.2017.
u 14:07

Drogu su nabavljali od  za sada nepoznatih osoba te su je dalje preprodavali, no ono što nisu znali je i da je jedan od kupaca prikriveni istražitelj

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage  protiv šest osoba, od kojih su dvije u bijegu, zbog zloporabe droge.

U međuvremenu, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio im je jednomjesečni istražni zatvor. Četvorici dostupnih; Nikoli Paliću, Josipu Brkiću, Isufu Kadriju i Feimu Sinaniju zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je Webiju i Rezmiju Emruliju, inače braći, istražni zatvor određen i zbog opasnosti od bijega.

Sumnja se da su se njih šestorica, od 16. studenog 2016. do 26. travnja 2017. na širem području Zagreba organizirali nabavku i  preprodaju marihuane. 

Drogu su nabavljali od  za sada nepoznatih osoba te su je dalje preprodavali, no ono što nisu znali je i da je jedan od kupaca prikriveni istražitelj. 

Njemu je Palić, kako se sumnja, 29. studenog 2016. u Zagrebu prodao oko  kilogram marihuane za 2800 eura, a dobiveni novac su osumnjičenici podijelili među sobom.

Još kilogram marihuane, za istu cijenu Palić je prikrivenom istražitelju prodao 25. siječnja 2017., nakon čega je dogovorena i ozbiljnija kupnja.

Taj se put radilo o 33 kilograma marihuane, a  cijena  je bila 72.000 eura. Kupoprodaja je bila zakazana za 25. travnja na  parkiralištu jednog zagrebačkog trgovačkog centra, a kada je obavljena, dva  su osumnjičenika uhićena odmah, dva naknadno, a dva su uspjela pobjeći policiji. 

Kadri se sumnjiči i da je od 15. veljače do 2. ožujka 2017. u šest  navrata prodao i najmanje 250 grama heroina, a prodavao ga je po cijeni  od  150 do 200 eura. Palić se još sumnjiči i za preprodaju duhana i cigareta.

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zg_dubrava
14:32 28.04.2017.

janevacko-albanska kombinacija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije