Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palež vikendice Ortynskog

Prikazana snimka graničnog prijelaza s BiH, obrana na njoj vidi jedno, USKOK drugo

Ortynski
Foto: Facebook/DVD Supetar
1/6
11.11.2019.
u 14:55

Je li dio crvenog automobila koji "viri" na snimci zapravo crveni Polo Zdenka Ivankovića

Snimka graničnog prijelaza u BiH u Gabela Polju od 2. travnja 2017. navečer, dan nakon izazivanja požara na vikendici bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog na Braču, izazvala je nova "razračunavanja" obrane i tužiteljstva na suđenju Draganu Bakoviću, Milanu Bulatu i ostalima, optuženima za palež te kuće. Riječ je o sat vremena snimke prijelaza preko granice, koja se prekida na čak 84 mjesta. Nejasno se, upravo zbog prekida, u jednome dijelu vidi dio crvenog automobila. Obrana tvrdi kako je to crveni Polo kojim je okrivljeni Zdenko Ivanković "sam i sasvim legalno prešao granicu s BiH te noći".

– Zdenku Ivankoviću stavlja se na teret da je organizirao ilegalan prijelaz Milana Bulata u BiH. Ivanković je u obrani naveo da nikada nije ilegalno prešao granicu, a Bulat je u svojoj obrani izjavio kako je prešao granicu na sasvim drugom mjestu, kod Štitara. Neka struka, vještak, odgovori je li to crveni Polo koji je vozio Ivanković. Nama kao obrani izuzetno je bitno da se vidi kako Ivanković najnormalnije prelazi granicu – rekao je odvjetnik Nikola Mandić.

– Nalog za tajno praćenje izdan je na temelju neistinite tvrdnje da je crveni Polo viđen kod jedne kladionice pa potom nestao. Na snimci je taj Polo vidljiv. Ovdje je netko lagao – ustvrdio je branitelj Ivan Stanić.

Iako ta snimka nije krucijalni dokaz, uzburkala je vode. Obrana je, naime, prozivala tužiteljstvo i za manipulaciju snimkom, što USKOK odbacuje.

– Na ukupno 60 minuta koje "pokriva" snimka, postoje 84 prekida, s ukupnim trajanjem od oko 20,18 minuta. Iz navedenog je jasno vidljivo, a što je i utvrđeno vještačenjem, da nikakvih manipulacija sa snimkom nije bilo. Što se tiče navoda obrane u pogledu vidljivosti crvenog Pola, pregledom snimke jasno je vidljivo da nikakvog crvenog Pola na ovoj snimci nema. Nadalje, prema podacima prelazaka državne granice, pribavljenima iz BiH, vidljivo je da je upravo ovom prilikom zabilježen prelazak okrivljenog Dragana Bakovića preko državne granice, no nema zabilježenog prelaska Zdenka Ivankovića – uzvratio je pak tužitelj Sven Mišković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije