Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLT

Prijevoznici prosvjedovali zbog zabrane teretnog prometa kamiona težih od 7,5 tona u Murskom Središću

Mursko Središće: Prosvjed zbog zabrane kamionskog prometa kroz centar grada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
01.03.2019.
u 12:33

Postoji jedna krasna cesta koja se zove autocesta Goričan - Čakovec - Zagreb, koja van turističke sezone zjapi prazna. Koliko smo upoznati, prijevoznici su dobili određene pogodnosti prometovanja po njoj - uzvratio je gradonačelnik Dražen Srpak

Cestovni prijevoznici prosvjedovali su danas zbog zabrane teretnog prometa kamiona težih od 7,5 tona u Murskom Središću. Nakon dugogodišnjeg nezadovoljstva građana koji se žale na promet kamionica kroz centar grada prema Sloveniji i Čakovcu, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo je pravilnik o ograničenju koji bi na snagu trebao stupiti idućeg tjedna, što je izazvalo revolt prijevoznika kojima ta zabrana donosi veće troškove jer im se put produljuje za 40-ak kilometara, a morat će i plaćati cestarinu. To je, tvrde, politička odluka koja ugrožava gospodarstvo i traže da se izgradi zaobilaznica.

- Postoji jedna krasna cesta koja se zove autocesta Goričan - Čakovec - Zagreb, koja van turističke sezone zjapi prazna. Koliko smo upoznati, prijevoznici su dobili određene pogodnosti prometovanja po njoj - uzvratio je gradonačelnik Dražen Srpak koji podžava odluku ministra Olega Butkovića o ograničenju na toj državnoj cesti. Građani se godinama žale na teške kamione, pucanje zidova kuća, buku i nesigurnost.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:11 01.03.2019.

Da se ovi znaju ponasati jos bi bilo nekako za podnjet. Ali ove kamiondije svi misle da su na nekoj trkacoj stazi, jure kao da nema nikoga usred stambenog podrucja bez obzira na djecu ili druge pjesake.

PR
PrimoracRi
13:00 01.03.2019.

Najbolje niti ne voziti se kroz Hrvatsku, ali samo ostavite lovu za cestarinu ,putarinu, gumarinu,preglede , tunelarinu i zaobiđi u širokom luku .

QW
Qwertyman
13:40 01.03.2019.

Ako građanima smeta prolazak teških kamiona tik kroz mjesto, ne vidim problem u tome da se kamiondžijama naredi da idu drugim putem. Interes građana ipak nam je ispred interesa profita, ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije