Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament
Povratak na članak

Prijevare na financijskom tržištu: prijestupnicima do četiri godine zatvora

Kriminalci koji su se obogatili manipuliranjem tržišta ne smiju se samo izvući uz administrativnu kaznu

Komentari 1

XA
xaron
17:28 04.02.2014.

Financijska kriza generirana je u US kroz " subprime morgage " - nižerazredne stambene kredite. Svašta se radilo da se " legalno " utrpaju skupi krediti ljudima koji ih očigledno nikad neće niti mogu vratiti. Stotine milijardi štete platili susu porezni obveznici a istragama su potvrđene kriminalne radnje u pojedinim bankama , koje su zbog toga platile milijarde $ kazni. U tim kažnjenim bankama Niti jedna osoba nije krivicno ili materijalno kažnjena. Znaci Banke su odgovorne za krivicne radnje a ne Ljudi koji tu rade. Da su pokušali ići dublje u odgovornost banaka , tužioci bi vjerojatno našli odgovorne i dijelove zgrada ( zidove, krovove...) samo da bi poštedili uticajne rukovodioce. Možda ovaj EU zakon stane na kraj ovakvim kreativnim aktivnostima banaka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.