Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previšić sve prijavio

Prijetnja smrću dekanu Filozofskog: Poslali su i fotomontažu ISIL-ovca s nožem u ruci pred egzekuciju

vlatko previšić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
20.09.2016.
u 16:10

"Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu", stoji između ostaloga u poruci

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić danas je izvijestio da je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja nakon što je s jedne od piratskih internetskih adresa na njegovu adresu elektronske pošte došla poruka koju smatraju izravnom prijetnjom smrću.

"S jedne od piratskih internetskih adresa, s kojih se već dulje vrijeme sustavno destabilizira i ometa normalno funkcioniranje Filozofskog fakulteta, konačno je stiglo i ono najgore, što se s obzirom na medijski stvorenu atmosferu linča moglo i očekivati – izravna prijetnja smrću", naveo je Previšić.

Uz poruku poslana i fotomontaža na kojoj je džihadist s nožem

U priopćenju prenosi i cijeli sadržaj pisma u kojem stoji:

"Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI! JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!"

Navodi i da je u privitku tekstualne poruke poslana i "slikovna poruka u obliku fotomontaže na kojoj maskirani pripadnik terorističke skupine ISIL s nožem u ruci, u trenutku pred egzekuciju, pozira nad glavama dekana Filozofskog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa".

> > Na Filozofskom i dalje zaštitari. Dekan: Prekinite neutemeljene i jalove sukobe

Komentara 30

DU
Deleted user
16:28 20.09.2016.

Udba ponovo oštri sjekire a tobože budući filozofi a zapravo partijski našteleni studenti da odrade posao za partiju i sutra sa partijskim diplomama uništavaju hrvatsku

ST
stefj
16:41 20.09.2016.

He, he, to Radnička fronta i njeni sljedbenici koncentrirani na tom fakultetu pokazuju što rade s neistomišljenicima...

DU
Deleted user
16:41 20.09.2016.

Odvojiti odsjeke za filozofiju i sociologiju u poseban faks, kao jednopredmetne studije. Pa neka rade plenume vječno. Ne vidim što rade odsjeci za jezike s ovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije