Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kršio prava djece

Prijetio im smrću: Pratio policijske šefove i objavljivao osobne podatke

Hakeri
Foto: Getty Images
14.06.2020.
u 00:10

Osnovano se sumnja, kako kažu u DORH-u, da je 44-godišnjak tijekom veljače 2020. godine u više navrata prijetio nasiljem stručnoj osobi Centra za socijalnu skrb koja je dolazila u njegovu kuću zbog nadzora skrbi o djeci.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je ispitalo 44-godišnjska zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela prijetnje i nametljivog ponašanja, tri kaznena djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je 44-godišnjak u selu pokraj Ludbrega preko društvenih mreža učestalo upućivao prijetnje smrću dvjema osobama iz vodstva policijske postaje, a jednog od njih je tijekom 2020. godine redovito pratio i uhodio, fotografirao i objavljivao fotografije njegove obiteljske kuće i automobila, te u više navrata se vozilom kretao pored njegove kuće, pribavljao od drugih osoba informacije o njegovom životu i osobnim prilikama, te ih potom objavljivao.

Osnovano se sumnja, kako kažu u DORH-u, da je 44-godišnjak tijekom veljače 2020. godine u više navrata prijetio nasiljem stručnoj osobi Centra za socijalnu skrb koja je dolazila u njegovu kuću zbog nadzora skrbi o djeci. Iako je prema rješenju Centra za socijalnu skrb bio kao roditelj troje maloljetne djece dužan uključiti djecu u multidisciplinarnu obradu, nije s njima ni došao u kliniku, a od travnja do lipnja 2020. godine objavljivao je na društvenoj mreži snimke svoje maloljetne djece.

Dana 20. svibnja 2020. objavio je video snimku s maloljetnom djecom u kojoj traži da djeca sudjeluju u snimanju njegove izjave, iako su bila time vidno uznemirena, kažu i DORH-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije