Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENJE

"Prijetili su mi bejzbol palicom kada sam im rekao da se smire"

krnjak
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.04.2010.
u 15:47

U utorak je Općinu Krnjak posjetio Damir Brcković, načelnik Policijske postaje Karlovac, kako bi se upoznao s problemima.

Selo Vojnićka poljana kod Krnjaka bilo je raj na zemlji, mirno mjesto gdje se ljudi bave poljoprivredom, dok nam APN prije tri godine nije doselio romsku obitelj Horvat - od tada je ovo postalo mjesto bezakonja, pravi Teksas – rekao je Vlado Mihailović, mještanin sela koji je o problemima s naseljenom obitelji više puta obavijestio policiju. U utorak je Općinu Krnjak posjetio Damir Brcković, načelnik Policijske postaje Karlovac, kako bi se upoznao s problemima.

Utrke po seoskom putu

– Imam troje male djece i živim u strahu da će članovi te ili drugih obitelji koje ih posjećuju pregaziti ili ozlijediti moju djecu jer voze utrke po seoskom putu. Nekoliko sam puta jedva izbjegao sudar s njima, skrenuo sam u grabu kako bih ih izbjegao. Ako se to divljanje po cesti nastavi, neću slati djecu u školu, jer do autobusnog stajališta moraju pješačiti 500 metara – rekao je Ivo Turalija iz Hrvatskog žarišta, sela kojim doseljeni Romi prolaze da bi došli do Vojnićke poljane. Turalija tvrdi da problema ima puno, vozači su često pijani, voze neregistrirane automobile pune smeća i različitog ukradenog željeza, voze po sredini ceste, pa i u kasnim noćnim satima.

Problematične obitelji

– Prošlog sam vikenda, kada sam djecu vozio u crkvu, jedva izbjegao sudar, zaustavili su se i rekao sam im da se ne mogu tako ponašati, jer da ću, kao i drugi mještani, morati poduzeti nešto. Jedan od Roma izašao je iz automobila s bejzbol palicom i prijeteći mi rekao da će i oni nešto poduzeti – rekao je Ivo Turalija. Sve je to ispričao i policiji od koje traži da intenzivnije obilaze to područje i provode zakon koji mora vrijediti i za njih.

– Nitko od nas nema ništa protiv Roma, ali samo te obitelji stvaraju probleme. Bojim se što se može dogoditi ako se situacija ne popravi, jer ako nas policija ne može zaštititi, morat ćemo sami "uzeti stvar u svoje ruke". Samo, ne daj Bože da se djeci nešto dogodi – dodao je Ivo Turalija.

Vlado Mihailović kaže da su policiji prijavljivali i mještane koji se voze neregistriranim traktorima, pijane bicikliste i pješake koji predstavljaju opasnost za promet, ali da pomaka na bolje nema.

Ključne riječi

Komentara 1

TY
Tyrael
11:36 28.04.2010.

Polomit im noge da krepaju od gladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije