Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u bjelovaru

Prijeteći pištoljem od trgovkinje oteli nekoliko tisuća kuna

pljačka dućana u bjelovaru (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
14.10.2010.
u 09:32

Pribranošću trgovkinje Melite K. koja je zapamtila dio registracijskih oznaka, policija je nakon dva sata uhitila trojicu osumnjičenih.

BJELOVAR – U Ulici Mirka Bogovića sinoć se oko 21 sat odvijala prava drama. Pljačkaš je uletio u samoposlugu Špar (Bjelovarčanima znanu i kao bivši Sandi) te prijeteći pištoljem od trgovkinje oteo nekoliko tisuća kuna. Prema neslužbenim informacijama,  imao je i dva pomagača.

Zanimljivost priči dodaje spoznaja da je pribranost trgovkinje Melite K. policiji olakšala posao. Ona je, naime,  zapamtila dio registracije razbojnikova automobila te je dva sata nakon pljačke policija uhitila trojicu osumnjičenika. Iako policija danas nije iznosila detalje, jer je u tijeku bila kriminalistička obrada, tu tezu potvrđuje i kolegica opljačkane trgovkinje.

– Sinoć oko 20.45 sati kolegica je u drugom dijelu trgovine pospremala police i dovršavala svoju smjenu, kada je u trgovinu ušao muškarac, tražeći dvije kutije crvenog Marlbora. Došavši do blagajne, kolegica se sagnula po cigarete, a u tom je trenutku u trgovinu uletio drugi muškarac s pištoljem u ruci i prijeteći naredio da isprazni blagajnu, što je ona u šoku i učinila. Potom su obojica otrčala u automobil i odvezla se u nepoznatom pravcu – svjedoči trgovkinja iz jutarnje smjene.

Na upit koliko su novca pljačkaši oteli nije mogla odgovoriti jer nije znala je li riječ o cjelodnevnom ili popodnevnom utršku. Dodaje kako joj je kolegica nakon nemilog događaja gledanja u cijev pištolja i suočavanja s naoružanim pljačkašem još dugo bila u šoku. Unatoč tome, doznajemo da je trgovkinja Melita pomogla policiji. Premda nije mogla reći o kojoj je marki automobila riječ, zapamtila je dio registarskih oznaka.

– Dva sata poslije pljačke u mjestu desetak kilometara udaljenom od Bjelovara uhićene su tri osobe za koje postoji osnovana sumnja da su počinile kazneno djelo. Kriminalistička je obrada u tijeku, a detalji će biti obznanjeni kasnije – jutros je rekao Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Ni u policiji nisu željeli iznositi detalje o količini otuđenog novca, no neslužbeno doznajemo da je riječ o nekoliko tisuća kuna.

Komentara 1

XN
xnet0822
11:37 14.10.2010.

Opet lihvarski posli ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije