Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba rešeta vladajuće:
Povratak na članak

'Prijedlog da se 30. svibnja obilježava kao Dan državnosti je povijesni falsifikat'

Osim prijepora oko ukidanja Dana antifašističke borbe kao blagdana, rasprave se vode i o oko vraćanja Dana državnosti na 30. svibnja, s čime se ne slaže većina oporbe, kao ni s idejom uvođenja novog blagdana - 18. studenog kao Dana sjećanja na žrtvu Domovinskog rata

Komentari 10

Avatar southman
southman
12:12 08.11.2019.

30.05. je Hrvatska iz kominističke diktature iskoračila u demokraciju i višestranačje. Da je to još mnogima u Hrvatskom Saboru žao i dan danas nažalost je vidljivo skoro kroz svaku raspravu neovisno od teme dnevnog reda !

VL
JA
Jazo
12:51 08.11.2019.

Državnost postoji kada država ispunjava tri elementa - narod, teritorij i političku volju, koja je očitovana upravo 30. svibnja, višestranačkim izborima, početkom osamostaljenja Republike Hrvatske!

VL
MA
maziko
12:39 08.11.2019.

Cuj resetaju.E moja Tea izraseto te bog.

VL
NO
Nordik
12:06 08.11.2019.

Največi cirkus s tim datumom je da smo još mjesec dana bili u Socijalističkoj Jugoslaviji, sve do 22.6. kada smo se službeno otkačili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.