Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS VUJČIĆ
Povratak na članak

Prije ulaska u eurozonu pod strogi nadzor pranje novca

Prije eurozone, Hrvatska vrlo brzo može očekivati da će biti u bankovnoj uniji, vjerojatno već iduće godine. Građani se najviše boje da će zbog ulaska u eurozonu rasti cijene, ali to je mit, tvrdi guverner Hrvatske narodne banke

Komentari 10

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:19 29.11.2019.

Vujčić obmanjuje javnost vrlo perfidno , statistika služi da stvari predstaviš onako kako želiš da je drugi vide...pojednostavljeno ako je kruh sada 6, 5 kn a sutra bude 1 € onda je poskupio oko 15 % a novi auto odd 20000 € poskupi 10 € on je poskupio 0.05 % i tako on dođe do podatka da je u zemljama koje su ušle u eurozonu poskupljenje bilo 0, 2 % ... ja osobno neću nikad kupiti novi automobil, niti stan a i kad bih kupio 10, 50 ili 100 eura ne bi mi značilo ništa ali mi jedna kuna dnevno za kruh itekako puno znači...

VL
ZA
zarko815
23:02 29.11.2019.

drug vučić je komunjarski kadar, šegrt druga vohhhatinskog. Taj dvojac je uništio naš realni sektor a omogućio enormno bogaćenje stranim bankama i uvoznom lobiju

VL
WN
wnmnainnaia
22:33 29.11.2019.

Nasi gradjani ne smiju nista vjerovati ovim megalomanima, kockarosima, u EU prcijetini. Oni vam se spremaju razvaliti svjetski poredak uspostavljen nakon 2. svjetskoga rata, a to vam znaci razvaljacinu Svjetske Banke, MMF-a, NATO pakta, i samih Ujedinjenih nacija, i povratak na staro, na feudo/fasisticko drustvo. Oni vam se sve vise udaljavaju od Amerike, sada ukidaju i Vise i Mastercard i ostale kartice, i prave napose svoj novi sistem '' PEPSI '' - (Pan-European Payment System Initiative), sto znaci da ce ih Ameri sravniti za zemljom.. Europa bez Amerike je Treci svijet, Afrika i Azija, crna bijeda i siromastvo, u koje ce vas oni ugurati, i potrpati u logore zajedno sa tim migrantima, racunajte kao da se vec dogodilo.

VL
VE
velikizec
23:22 29.11.2019.

Evo kad je on rekao da je mit odma mi je lakse

VL
MA
Maro
08:08 17.12.2019.

Nazalost ovaj gospodin guverner je Vakula u financijskom sektoru...prije par godina ozbiljno je izjavljivao da ce kamate u 2019 strelovito se dignuti u nebo i da ce biti kao i Švicarac. Na cemu je temeljio tu prognozu? Mislim da oni veze nemaju s ičime i glume neke stručnjake.....

VL
PR
prajdali100
23:14 29.11.2019.

Hoćemo li se ikada riješiti ovog Vujčića ? Da mi je i to više doživjeti .

VL
SA
SajamTastine
00:18 30.11.2019.

“Ulaskom Hrvatske u eurozonu neće se ništa bitno promijeniti u suverenosti vođenja ekonomske politike jer najveći dio suverenosti ostaje u našim rukama”. suverenost ekonomske politike je ograničena u tekstu navedenim faktorima, i još bitnije, potpunim gubitkom suverenosti u vodjenju monetarnee politike, a preuzimala bi se jako kritična valuta, bez izlaznih mehanizama ili strategije (što ako npr Njemačka napusti euro?), koja bez fiskalnog ujedinjenja pogoduje samo izvozničkim državama (prije svega Njemačkoj, kroz jeftiniju valutu koja čini izvozne proizvode cijenovno konkurentnijim), a guši uvozničke zemlje (Grčka, Italija itd), u koje spada i Hrvatska. Euro se masivno printa bez pokrića - oko tri puta više eura je u opticaju danas nego pre samo 10ak godina (razlog zašto zlato, koje se ne može printati beskonačno kao papir, stabilno poskupljuje, inače pravi indikator inflacije, ne smiješne “statistike” centralnih bankara), i eto takvu valutu Vujčićev “H”NB akumulira u “rezerve”, i žuri preuzeti (Orbanu se recimo uopće ne žuri, no on ima najbolje interese svoga naroda na umu, za razliku od gospodina Vujčića. Zato gospodin Vujčić ove faktore neće ni uzimati u obzir.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
00:12 30.11.2019.

Konvergencijski kriteriji kaže Vujčić. Sjetih se Morgana Fcreemana u filmu Iskupljenje u Shawshanku i odgovora na pitanje jeste li se rehabilitirati. Ta riječ je izmišljena da bi takvi kao Vi nosili skupa odijela i kravate, odgovorio je.

VL
Avatar anlaser
anlaser
23:31 29.11.2019.

Zašto prije ulaska u zonu , zašto ne jučer kada se pljačkalo i pralo na šlepere love ? Štite se svi akteri pljačke , privatizacije , pretvorbe i svi ratni profiteri !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.