Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u središnjem dnevniku

Prije 27 godina prvi put emitirana pjesma "Moja domovina"

Band aid
Screenshot
15.09.2018.
u 09:21

Budući da je pjesma objavljena početkom Domovinskog rata, često je puštana i vojnicima i ljudima u skloništima kako bi im podignula moral i dodatno produbila domoljubne osjećaje.

Prošlo je 27 godina od dana kada je prvi put emitirana pjesma "Moja domovina" koju su skladali i tekst napisali Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, a snimio je Hrvatski Band Aid sastavljen od brojnih hrvatskih glazbenika.

Budući da je pjesma objavljena početkom Domovinskog rata, često je puštana i vojnicima i ljudima u skloništima kako bi im podignula moral i dodatno produbila domoljubne osjećaje.

Pjesma “Moja domovina” nastala je u srcu i glavi Zrinka Tutića. Okidač su bili nagomilani dojmovi, uznemirenost zbog vijesti o napadima, razaranjima i progonima ljudi, a posebno kolona tenkova i avioni u brišućem letu s kojima se jednog kolovoškog dana, na putu iz rodne Banje Luke prema Zagrebu, susreo na autoputu

Pjesma je 15. rujna 1991. na dan prve zračne uzbune u Zagrebu odjeknula u središnjem Dnevniku.

 

Ključne riječi

Komentara 2

TA
tarzan
09:58 15.09.2018.

Skidam kapu Zrinko, mnogo je prolaznih pjesama al ova ostaje.

MA
Majur
11:23 15.09.2018.

Kao da sam je jučer prvi put čuo,vani tutnji..grmi,mi pjevamo iz prkosa..klinci...e živote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije