Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPISI

Prijave za srednje škole 28. i 29. lipnja, upisi 1. srpnja

upis-novi
Patrik Macek
05.06.2010.
u 00:01

Novost je ove godine to da učenici za primjereno vladanje dobivaju jedan bod više.

Završeni osmaši prijave za upis u željene srednje škole ove će godine dostavljati u ponedjeljak, 28., i utorak, 29. lipnja. Dan kasnije, u srijedu, najkasnije do 14 sati škole su dužne na svojim web stranicama i oglasnim pločama objaviti ljestvice učenika, odnosno popis onih koji su uspjeli sebi osigurati mjesto u srednjoškolskim klupama.

U četvrtak, 1. srpnja, od 8 do 16 sati obavljat će se upis učenika. Ove godine mjesta u gimnazijama ima za njih 12.267, a u četverogodišnjim strukovnim školama za gotovo 22 tisuće učenika.

Kao i prijašnjih godina, za upis u gimnazije minimum je 46 bodova, no u praksi gimnazije u pravilu upisuju učenike s više od 54 boda. Novost je ove godine to da učenici za primjereno vladanje dobivaju jedan bod više na ukupan zbroj svojih bodova ostvarenih na temelju ocjena i rezultata na natjecanjima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:08 05.06.2010.

bez skole se danas vise nemoze, bolje si skolovan bolje ces proci u zivotu, ali sad opet ali-gdje si skolovan to znaci najvise, meni tu nije jasno zakaj europa ne pruzme one dobre djelove skole iz amerike, ono kaj nevalja to nemoraju ni uzimat, recimo ko amerikanci, kad sam dosao prvi puta bilo mi je cudno da su semafori sa druge strane raskrsca a ne ko u europi, poslije sam skuzio zakaj, u europi moras gledat na nebu ak ga hoces vidjet ak si prvi, u amrici gledas pravo pa vidis, hocu reci uzimaj ono kaj je dobro, na koncu tamo nema gimnazija, nema prijemnoga i otpusnoga i nema nikakovog sranja koje mi imamo doma, a ipak za 5% ukupnog pucanstva svijeta daju preko 67% svih patenata, inovacija ili kaks e vragu jos zove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije