Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisci desnice

Prijava za klevetu jer ih nazivaju fašistima

Stevo Culej (HDZ) nedavno je podržao i najavu prosvjeda u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
26.09.2018.
u 14:09

Iako mu ovo nije prvi napad na Pupovca, Culej kaže da se ne boji sankcija u HDZ-u i kako nikom neće opraštati dugove

Pritisci desnice na Milorada Pupovca, Srpsko narodno vijeće i SDSS, a posredno i na HDZ koji je u koaliciji s tom strankom, ne jenjavaju. Skupina desno orijentiranih političara danas će pred Saborom održati konferenciju za novinare, a tema je kaznena prijava za klevetu koju su podnijeli protiv Saše Miloševića, glavnog urednika Biltena SNV-a, koji iz godine u godinu donosi izvješće o govoru mržnje, pozivima na nasilje i povijesnom revizionizmu.

Zagorčavaju im život

Zvonimir Hodak, Zdravko Tomac, Ivica Marijačić, Marko Perković Thompson, Stevo Culej, Marko Skejo, Anto Đapić, Predrag Mišić – Peđa, Marko Jurič i Marko Ljubić tvrde da ih se u tom biltenu u više navrata spominjalo kao širitelje mržnje, zbog čega su SNV tužili za klevetu.

– Taj nas je bilten godinama nazivao šovinistima, fašistima, Skejo i njegova postrojba su zloglasni, ovaj je ustašoid, ono je fašistički portal itd. S takvim izrazima ne smije se igrati, to su stvari koje treba dokazati na sudu – objašnjava Marko Ljubić. Ističe kako takve kvalifikacije, koje je, tvrdi, SNV godinama slao stranim državnim i civilnim institucijama, podnositeljima kaznene prijave mogu zagorčati život.

– Dovoljno je da se neki revnosni službenik na granici u Kanadi, Australiji itd. sjeti ubaciti podatak u sustav pa da nas se gleda kao širitelje mržnje, poticatelje terorizma, rasizma i sl. – kaže.

Hoće li se svih 10 podnositelja koji su navedeni u pozivu na presicu sutra doista i pojaviti pred vratima Sabora, još nije sigurno, no ono što je izvjesno jest da će tamo biti HDZ-ov zastupnik Stevo Culej, što nam je i sam potvrdio. Iako SDSS njegovoj stranci drži većinu, Culej kaže da zbog toga ne namjerava nikome ništa opraštati.

– Meni nitko nije oprostio moje dugove pa neću ni ja drugima – kazao nam je Culej.

Ne boji se HDZ-a

Kaznena prijava protiv koalicijskih partnera ovom zastupniku nije prvi udar na SDSS. Culej se nedavno pojavio i kao jedan od govornika na konferenciji kojom je nekoliko braniteljskih udruga podržalo najavu prosvjeda u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina. Njegova Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Saboru je poslala i zahtjev za raspravu u kojoj bi se Pupovac odredio o Domovinskom ratu i Oluji s obzirom na njegovu nazočnost na komemorativnom skupu u Bačkoj Palanci na kojem je srpski predsjednik Aleksandar Vučić Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom. Unatoč tome, Culej se ne boji da bi ga mogle snaći stranačke sankcije.

– Sličim li vam ja na nekoga tko bi se bojao – uzvratio nam je na pitanje kako će na sve reagirati HDZ.

Pogledajte video konferencije za medije Milorada Pupovca:

Komentara 69

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
14:21 26.09.2018.

Fasizam i nacizam, a moze i ustastvo su obiljezili svoje vladanje uz sve ostalo, i logorima i masovnim ubojstvima. Zlocini svih vrsta. Nazvati nekog 2018.g. “fasistom” ili “ustasom” je nepoznavanje povijesti, falsificiranjem cinjenica ili jednostavno ideoloskom zaslijepljenoscu. Naime, kako netko moze biti “ustasa” ako ne cini zlocin ili ako ne poziva na njega? Etiketiranje je obiljezje upravo totalitarnih mozgova ili onih sa suzenom svijescu o demokraciji. Prema istom obrascu, vecina Srba su chetnici jer su jednom navijali za Veliku Smrdiju, ili vecina SDP-ovaca su komunisticki zlocinci jer jos ponekad poljube sliku “ljubicice”?

DU
Deleted user
14:20 26.09.2018.

Covjeka cijeg su brata mucki ubili i izmasakrirali nazivaju fasistom?

IL
ilijan1a
14:18 26.09.2018.

Povijesna istina a ne revizionizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije