Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji životinja:

Oplemenite 2018. boljim postupanjem prema životinjama

Prijatelji životinja
Foto: Stela Lechpammer
29.12.2017.
u 11:56

Udruga je u petak u priopćenju upozorila na stradanja milijarda životinja koje svake godine trpe okrutnosti u laboratorijima, klaonicama, na farmama krzna i sl.

Prijatelji životinja pozvali su građane da 2018. godinu oplemene boljim postupanjem prema životinjama, preporučivši im da udomljavaju životinje, umjesto da ih kupuju, izbjegavaju proizvode koji su testirani na životinjama ili sadrže sastojke životinjskog podrijetla, te izbjegavaju ustanove koje drže životinje u zatočeništvu ili ih koriste za zabavu.

Udruga je u petak u priopćenju upozorila na stradanja milijarda životinja koje svake godine trpe okrutnosti u laboratorijima, klaonicama, na farmama krzna i sl. Poručuju da za bolje postupanje prema životinjama ne treba mnogo odricanja, a svatko svojim primjerom može nadahnuti okolinu da učini isto.

"Načinom življenja utječemo na druge ljude i nadahnjujemo ih. Pokažimo primjerom kako je lako biti bolji prema životinjama, kako je lako izabrati proizvode radi kojih nitko nije platio životom, zabaviti se bez nečije patnje ili pak dignuti glas protiv nepravde. Budimo bolji prema životinjama u 2018. godini", istaknula je Vlatka Balaš iz udruge.

Pozivajući građane da prijave zlostavljanje ili zanemarivanje životinja, preporučili su izbjegavanje odjevnih predmeta napravljenih od kože, krzna, vune, svile i sl., te prelazak na vegetarijanstvo ili veganstvo.

Pogledajte galeriju: Prosvjed Prijatelja životinja

Prijatelji životinja
1/3

Prijatelji životinja također pozivaju na izbjegavanje plastičnih vrećica, odvajanje otpada za reciklažu, te otvoreno pokazivanje progresivnih stavova o pravima životinja.

"Primjenjujući ove naputke u 365 dana poštedimo jednak broj životinjskih života, a izravno utječemo i na zaštitu prirodnih resursa i okoliša sprečavajući glad u svijetu", kaže se u priopćenju.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije