Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijepori

Prijatelji životinja: Krave pate, siluju ih da biste vi pili mlijeko

krave
K. Petrić/Pixsell
29.09.2010.
u 19:10

Konzumiranje mlijeka druge vrste je neprirodno, a čovjek je jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste, tvrde Prijatelji životinja.

Predstavnici mliječne industrije na zagrebačkom Trgu bana Jelačića obilježili su Svjetski dan školskog mlijeka, no s lancima oko vrata i transparentima uzvratili su im predstavnici udruge Prijatelji životinja uz poruku “Čaša mlijeka – čaša puna patnje”, čime su htjeli upozoriti na patnju krava i telića u mliječnoj industriji te na neprirodnost i suvišnost konzumacije životinjskoga mlijeka.

– Mliječna industrija kravlje mlijeko predstavlja kao “najsavršeniju prirodnu hranu”. I ono to uistinu jest – za teliće. Konzumiranje mlijeka druge vrste potpuno je neprirodno jer majke različitih vrsta sisavaca proizvode mlijeko prilagođeno upravo mladunčadi svoje vrste do prelaska na krutu hranu. Čovjek je jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste i jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi. Mlijeko ne “proizvode” sretne i zdrave kravice u pratnji spokojnih telića.

– Da bi nastalo mlijeko, krave se svake godine siluju kako bi zatrudnjele postupkom umjetnog osjemenjivanja – smatraju Prijatelji životinja i preporučuju upotrebu mlijeka biljnog podrijetla.

Predsjedniku Hrvatskog saveza proizvođača mlijeka Igoru Rešetaru ovakvi su stavovi posve neprihvatljivi i gotovo neshvatljivi.

– Dobro se zna da smo svi odrasli na mlijeku. Mlijeko je jedna od osnovnih prehrambenih namirnica bez koje je nezamisliv razvoj djece. O tome zašto je mlijeko zdravo govore svi prehrambeni znanstvenici na svijetu – kaže Igor Rešetar te ističe da u Hrvatskoj krave hrane na najprirodniji način.

Komentara 54

RO
Rockerion
13:19 04.10.2010.

Čak i da mlijeko nije zdravo, u što sumnjam, šta je sa stotinama drugih proizvoda koji bi bez mlijeka bili nezamislivi?! Hoće li mi netko od tih prijatelja životinja reći da nikad nisu pojeli sladoled kod Vinceka ili kupili neki Ledov sladoled u dućanu? Nikad nisu jeli pizzu koja je na sebi imala sira? A štrukle? A desetke vrsta jogurta? A čokoladu? A 100+ vrsta raznih sviježih i suhih sireva? A stotine vrsta torti i kolača? Nemoj te me zaje...

XN
xnet0822
17:59 18.10.2010.

\"Prijatelji životinja\", molim vas ne trujte nas više sa vašim suludim \"informacijama\" da ne smijemo ovo, da ne smijemo ono - nemojte jesti meso, nemojte jesti jaja, nemojte jesti ribu, nemojte jesti sir i vrhnje, nemojte piti mlijeko .... Ma vas mi je već stvarno pun k***c ! Da vas vidim što vi jedete ? Recite nam istinu da jedete travu, prašinu, beton, željezo i mrvice, pijete (morsku) vodu, itd. Znači da mala djeca koja piju mlijeko siluju svoje mame ?! Mlijeko je zdravo, pogotovo za djecu koja rastu zbog kalcija koji je važan za razvoj kostiju ! Neka vaša djeca ne piju mijeko, pa ćete uvidjeti svoju grešku zato što imaju \"staklene noge\" zbog toga što im branite da piju mlijeko ! Pa ima itko normalan među vama ? Vi ste jedino zreli za Psihijatriju ! P.S. Admine, nemoj obrisati ovaj tekst !

TO
torrente
19:26 29.09.2010.

da li se išta danas proizvodi na normalan način,bez da neko pati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije