Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za RH bez krzna

Prijatelji životinja i Bruketa&Žinić: Nismo svi evoluirali!

plakat, krzno
Prijatelji životinja
21.10.2010.
u 15:22

Prijatelji životinja pozivaju sve javne osobe, dizajnere, modne agencije i pojedince da se i oni priključe kampanji "Za Hrvatsku bez krzna".

Kako bi zajednički upozorili da krzno nema veze s modom, reklamna agencija Bruketa&Žinić za Prijatelje životinja osmislila je plakat "Nismo svi evoluirali". Jumbo i citylight plakati s jasnom porukom o etičkoj i ekološkoj neprihvatljivosti nošenja krzna naći će se u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske.

- Nošenje krzna bilo nam je nužno za preživljavanje u vrijeme kamenog doba. No, ta vremena davno su iza nas te smo od tada uvelike napredovali kao civilizacija. To ipak ne sprječava određene pojedince da i dalje nose krzno kao sredstvo modnog izričaja. Vrijeme je da evoluiramo i ostavimo krzno njihovim vlasnicima - životinjama - izjavio je Tonči Klarić iz reklamne agencije Bruketa&Žinić, koja se priključila kampanji "Za Hrvatsku bez krzna".

Uz njega, na projektu su radili dizajner Mislav Vidović, ilustrator Tomislav Tomić, Helena Rosandić i Martina Ivkić.

Svake godine više od 75 milijuna životinja pati i umire zbog trgovine krznom. Zakonska zabrana uzgoja životinja za krzno u Hrvatskoj stupila je na snagu 1. siječnja 2007. godine uz prijelazno razdoblje od deset godina, a što je podržalo 73,7 posto građana, navodi se u priopćenju Prijatelja životinja. 

Prijatelji životinja pozivaju sve javne osobe, dizajnere, modne agencije i pojedince da se i oni priključe kampanji "Za Hrvatsku bez krzna", koju su ove godine podržali Bruketa&Žinić, Arto, Vectordesign, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Iskon.

Više informacija o kampanji na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Komentara 19

OB
-obrisani-
02:57 24.10.2010.

Hvala sinaj! Trudim se !

Avatar Časna seka
Časna seka
16:54 21.10.2010.

Najviše krzna imamo na stidnim područjima.

US
U srcu
15:52 21.10.2010.

od kad je svijeta i vijeka ljudi su svežderi jedu i bilje i meso, isto tako krzno ih je čuvalo od hladnoće a dfanas se našlo par pametnjakovića koje treba hitno poslat na goli otok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije