Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala zagrepčanka

Prijatelji zabrinuti: Vjerujemo da je Ana oteta, nema je od 24. lipnja

ana topić nestala
Foto: Privatni album
1/2
18.07.2015.
u 14:21

Anina torbica nađena na Mostu mladosti u Zagrebu i vraćena obitelji nekoliko dana nakon njezina nestanka, a Aninu majku muče brojna pitanja

Prošlo je više od 20 dana otkako je u Zagrebu nestala 26-godišnja Ana Topić. Te kobne srijede, 24. lipnja, Ana je pozdravila majku i brata i rekla da se brzo vraća nakon čega je izašla iz stana. Nitko nije mogao pretpostaviti da se Ana neće vratiti, piše portal Laudato.

„Koji je razlog nestanka, nikome nije jasno. Sve nas je bacilo u šok. Više vjerujem da je oteta“, rekao je Josip Topić, Anin brat i cimer. Kako kaže, nije dovodila nikoga u stan osim prijateljica koje su nastojale pomoću u istrazi.

Jedna je od tih prijateljica pravnica po struci i slaže se u potpunosti s Josipovom tvrdnjom o  Aninoj otmici. „Ana je po prirodi jako vesela osoba. Nikada tu djevojku niste mogli vidjeti tužnu ili potištenu“, nastavlja Anina prijateljica koja želi ostati anonimna i dodaje: „Nevjerojatno mi je da je ona samoinicijativno, svojom voljom, nestala bez traga i glasa. Zasigurno bi se javila članovima obitelji.“

Anina torbica nađena na Mostu mladosti u Zagrebu i vraćena obitelji nekoliko dana nakon njezina nestanka, a Aninu majku muče brojna pitanja. Samo da mi je znati zašto se njezina torbica nalazila na Mostu mladosti“, pita se Marija Topić, očajna zbog toga što prolaze tjedni, a informacija o Ani nema.

 Anina prijateljica ne skriva da nije zadovoljna radom policije: „Ono što im najviše zamjeramo jest da ne pokazuju veliki interes, čini se kao da je to njima postao samo jedan od spisa. Ono što nas je zgrozilo jest to što oni tvrde da ni za što nemaju ovlasti, donose nekakve pretpostavke i pokušavaju nas uvjeriti bez da su to ispitali.“

Sandra Capan, policijska službenica za Odnose s javnošću Ravnateljstva policije, iznijela je pak opće informacije o slučaju nestanku osoba i naglasila da je nestanak potrebno odmah prijaviti odnosno čim se posumnja da je neka osoba nestala. „Svježi se trag uvijek lakše slijedi“, rekla je Capan.

Izjave Anine prijateljice „idu pak u drugom smjeru“. „Nekoliko smo puta zvali policiju i kada sam pitala za proceduru, odakle krenuti, komu se obratiti, meni su policijski službenici rekli da oni nemaju pojma kako to funkcionira. Oni su počeli ‚tragati’ za Anom tek treći dan nakon što je Ana nestala. Dakle, u subotu. Što se onda radilo ta tri dana“, pita se zabrinuta Anina prijateljica.

>> Mlada hrvatska nogometna reprezentativka nestala u Rijeci

Komentara 17

ZG
zgblabla
18:12 18.07.2015.

baš je zgodna ,madam se da je dobro, treba pogledati nadzorne kamere itd ,ali tko će to , pa nije kčer politićera ili/ i tajkuna

MA
maklin
15:21 18.07.2015.

Već je poznato da naša policija ništa ne radi za običnog građanina. Ako nemaš love da ih potplatiš neće biti ništa. Žalosno je da nešto prvo mora izaći u novine da bi policija počela raditi, što je uvijek slučaj i to dokazuje što je ovdje rečeno i to svi znamo.

ZG
zgblabla
18:42 18.07.2015.

mlada fina -nije iz tajkunske ili politićarske familije -neće je niti tražiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije