Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bourbon Rhode

Prijatelji: Idemo po njega, pa taman u veliki ocean; Otac: Čuo sam dobre vijesti

Foto: bourbonoffshore.com
08.10.2019.
u 16:04

Nadaju se najboljem i prikupljaju novac za privatnu potragu.

Nakon što je noći s nedjelje na ponedjeljak uočena “moguća signalna raketa za poziv u pomoć” u blizini područja potrage za tegljačem Bourbon Rhode koji je potonuo na Atlantiku, tri trgovačka broda i zrakoplov američke obalne straže odmah su poslani u potragu.

Prijatelji nestalog kapetana Dine Miškića nadaju se najboljem i prikupljaju novac za privatnu potragu.

- Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustat od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka - kazala je za HRT Maja Sulje, prijateljica obitelji kapetana Miškića

Čuli smo za dobre vijesti, za dvije signalne rakete. Osjećam se malo bolje. Daj Bože da ih nađu žive!, rekao je Mario Miškić, otac šibenskog kapetana Dina, za 24 sata.

Tegljač "Bourbon Rhode" potonuo je 26. rujna u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

Uz Miškića na brodu su bili ukrajinski, te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Osim hrvatske predsjednice i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij također je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zatražio da ne odustane od potrage.

Prefektura Martiniquea u ponedjeljak je objavila da je u noći na ponedjeljak uočena "moguća signalna raketa" u blizini područja potrage za potonulim brodom "Bourbon Rhode", prenio je francuski list Le Parisien.

Foto: Screenshot/Marinetraffic

Ključne riječi

Komentara 13

AP
Anka partizanka
16:48 08.10.2019.

Po nekoj mojoj laickoj logici, taj tko je uocio mogucu signalnu raketu nije se mogao nalaziti jako daleko od tog mjesta gdje je ispaljena (ne znam tocno koliko daleko se mogao nalaziti npr. brod koji je uocio raketu ali valjda max 10-20 Nm ili koliko?). Pa sta ne bi onda brod koji je to vidio trebao stici do tog mjesta za cca 2 sata? Sta ne bi vec odavno trebali biti na mjestu gdje je navodno ispaljena raketa? Unaprijed se ispricavam strucnjacima po ovom pitanju ako je moje pitanje glupo ili sam nesto preskocila ali zaista me to zanima.

AM
Axis Mundi
17:17 08.10.2019.

Nikad ne treba odustati prije nego se sve što je u našoj mogućnosti napravi. Bravo, dečki, i nadajmo se, ipak, sretnom ishodu! Ljudi su preživjeli puno puta u nezamislivo nemogućim uvjetima. Dalje nema smisla komentirati jer nije ni vrijeme ni mjesto. Na moru je svašta moguće, ne treba "crtati" što, no vjera i nada su nekad ono što nam jedino (pre)ostaje...

DU
Deleted user
17:50 08.10.2019.

čudi me slaba opremljenost tih splavi.... neki odašiljač, lokator stao bi na splav.....i kak veli kolegica Marica, mogli su skrenuti s kursa i pokupiti ljude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije