Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ćorić:

'Prihvatit ću ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša'

Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 12:53

Na pitanje kad će birati nasljednika, odgovara 'o tom, po tom'

Prihvatit ću ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša, kazao je danas novinarima u Saboru ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić dodavši kako je s njime uvijek imao korektnu suradnju. Za spornu snimku na kojoj Ponoš viče na bivšeg predsjednika Radničkog vijeća u Fondu Mislava Kotarca doznao je u ponedjeljak u popodnevnim satima, tvrdi. Još u siječnju je, naglašava, njegovo Ministarstvo radilo upravni nadzor u Fondu zbog napisa u medijima.

-  To je bilo oko 15. siječnja. Što se tiče konkretnog razgovora Kotarca i Ponoša, njegovog tona, za njega sam saznao u ponedjeljak, 23. rujna. Ta snimka je bila u mailu koji je dostavljen na niz ureda, adresa u RH, moji suradnici su je zapravo detektirali, s obzirom na to da je taj mail izuzetno velik, u tisuću i nekom retku nakon 7-8 dana – pojašnjava ministar te priznaje kako su njegovi suradnici proslijedili snimku razgovora i Ponošu.

Što se tiče pisma Mostovog Nikole Grmoje, točnije zastupničkog pitanja koje je postavio o prijetnjama zaposlenicima Fonda, ponavlja da ga je Grmoja postavio 1. travnja ove godine, a on u Ministarstvu zaprimio 3. travnja.

- Promptno smo reagirali i zatražili očitovanja gospodina Ponoša, on nam ga je dostavio 10. ili 11. travnja, i mi smo početkom svibnja taj odgovor proslijedili prema Vladi RH – nastavlja. Na komentar kako mu je Grmoja čestitao na hrabrosti jer je ovim odgovorom "utopio" premijera, Ćorić je uzvratio da to ne vidi tako.

- Pa zašto bih utopio premijera, mislite li da je odgovor gospodinu Grmoji u kojem se gospodin Ponoš referira na stanje u Fondu koji je u konačnici vrlo kratak, da je to nešto što bi premijer u bilo kojem trenutku sakrivao od hrvatske javnosti. Govorimo o jednoj polurečenici – rekao je Ćorić.

Prihvatit će ostavku Ponoša, naglašava, a na pitanje kad će birati nasljednika, odgovara "o tom, po tom".

Dodaje da je posljednjih nekoliko godina postignuta financijska stabilizacija Fonda za zaštitu okoliša,

- Imali smo niz natječaja kojim smo poduprli niz područja i u tom je kontekstu moja suradnja s gospodinom Ponošem bila korektna. Što se tiče efikasnosti bilo koje institucije, ja vjerujem da onaj koji je vodi najbolje o tome može reći. Ja mogu govoriti o efikasnosti radnika u Ministarstvu, siguran sam da u svakoj organizaciji, bilo privatnoj, bilo javnoj, postoje oni koji dobro rade svoj posao, i oni koji manje dobro rade svoj posao. To je sasvim normalno i ljudski. Nisam slušao presicu Ponoša, ali u svakom društvu postoje ljudi koji svjesno izbjegavaju svoje obveze, i takvi ne bi trebali imati mjesta nigdje, no dug je put do toga – zaključuje ministar Ćorić.

Komentara 1

HR
Hrabraja
13:33 26.09.2019.

Da je poštenja odlazi i dotični ministar jer je cjelo vrijeme bio uopznat da djelovanjem gospodina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije