Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza zbog korone
Povratak na članak

Prihvaćen paket: Ovim mjerama Vlada namjerava pomoći gospodarstvu

Iz svih ovih mjera, kriterija i uvjeta koje smo propisali i načina na koji postupamo, poprilično je jasno kakvu smo visoku razinu povjerenja dali poduzetnicima u našim odnosima i od njih molimo i tražimo da na isti način odgovore, kaže Marić.

Komentari 3

Avatar MateTaraba
MateTaraba
13:53 02.04.2020.

Gospodarstvenicima se maksimalno izašlo u susret. A bitno da kada su predstavljeni početni paketi mjera pomoći gospodarstvu i kada poduzetnici nisu bilu zadovoljni njima onda su novine bile pune kritika na račun Vlade

VL
JS
Jurica_Spindl
13:54 02.04.2020.

Svi se odjednom nasli pametni, da je barem lako naci mjere sa kojima ce svi biti zadovolji. Ovo sto je vlada odlucila su sasvim korektne mjere i ne vidim razloga za nezadovoljstvo.

VL
ST
stefj
13:44 02.04.2020.

Eh da, kratkoročne horizontalne mjere. Ovo je gašenje požara, da toga nema, vjerojatno bi na HZZ-u završilo nekoliko stotina tisuća ljudi i jače opteretilo proračun. Zatvorilo bi se na desetke tisuća tvrtki i obrta, što bi imalo veliki utjecaj na parafiskalni sektor, a i kaskadno na puno toga... Za sada nema srednjeročnih i dugoročnih mjera, koje bi morale služiti duljem preživljavanju gospodarstva i kasnijem oporavku. Posljedice ovoga su dugoročne i samo o mjerama ovisi da li ćemo poslije osiromašiti dodatno ili uspjeti uhvatiti korak s ostalima... Ne treba zaboraviti da će nama pasti BDP više nego ostalima, jer imamo visok udjel turizma i poreza u BDP-u, a već sad smo na dnu EU-a pa imamo vrlo niske startne pozicije. U utrku poslije virusa krećemo sa zadnjeg mjesta, što znači da će utezi koji će ostati na privatnom sektoru odigrati odlučujuću ulogu u tome koliko ćemo zaostati ili ćemo kojim čudom zadržati priključak ili možda čak i nekoga prestignuti... A ako ostanemo zadnji, što je vrlo izgledno, onda nam slijedi nezapamćen egzodus struke i sposobnih...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.