Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROJEKT VEČERNJEG LISTA

Priče o 12 Hrvata koji su mijenjali svijet

28.12.2019.
u 21:21

Hrvati su svijetu dali i najvećeg putnika koji je Europi otkrio Kinu i Daleki istok

Znanstvenici, izumitelji, književnici, umjetnici, istraživači, učenjaci… Hrvati se mogu ponositi cijelim nizom istaknutih sunarodnjaka koji su kroz povijest svojim djelovanjem zadužili kako svoju domovinu, tako i cijeli svijet, no mnogi premalo znaju o hrvatskim velikanima.

Također, Hrvatska nije iskoristila potencijal da se na svjetskoj sceni brendira kroz uspjehe svojih velikana te je stoga Večernji list u 2020. godini odlučio pokrenuti veliki multimedijalni projekt “Hrvati koji su mijenjali svijet”.

Tako će tijekom prvih šest mjeseci iduće godine u tiskanom izdanju objavljivati tekstove o dvanaestoro velikana čija su dostignuća učinila svijet boljim i kvalitetnijim mjestom za život. To su Ruđer Bošković, Faust Vrančić, Sveti Jeronim, Nikola Tesla, Andrija Štampar, Ivana Brlić-Mažuranić, Andrija Mohorovičić, Ivo Andrić, Julije Klović, Marko Marulić, Ivan Meštrović i Marko Polo.

>>Cijelu priču i profile 12 Hrvata koji su mijenjali svijet pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

 

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar Django
Django
23:19 28.12.2019.

Trebalo je tiskati kalendar sa tim velikanima, uz svakog napisati kratak tekst i to poklanjati svim političarima i činovnicima iz EU koji će slijedećih pola godine boraviti u Zagrebu.

JO
josip
21:01 28.12.2019.

Sad će protest svrba zbog Tesle! samo malo, evo ga ide....

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
23:12 28.12.2019.

"Smatram svojom dužnošću,da kao rođeni sin svoje zemlje pomognem gradu Zagrebu u svakom pogledu savjetom i činom". Rekao je u ovoj zgradi Nikola Tesla, 24 svibnja 1892 godine.Dakle SVOJOJ zemlji i gradu Zagrebu. A kome nije jasno da je Hrvat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije