Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETNO PUŠENJE

Pričao s djevojkom i pušio cigarete pa izazvao požar sa štetom većom od 600.000 kuna

Požar se u Krilu Jesenice potpomognut jugom brzo približio kućama
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/16
21.10.2017.
u 16:05

Prema optužnici, 29-godišnjak se tereti da je 7. rujna u 20.10 na području Županije splitsko-dalmatinske bio u borovoj šumi, neposredno iznad svoje kuće. Pričao je s djevojkom na mobitel, a dok je to činio pušio je i dva neugašena opuška bacio je na tlo.

Da telefonski razgovor s djevojkom u kombinaciji s cigaretom u rikama, može biti koban i eksplozivan, na svojoj je koži osjetio jedan 29-godišnjak kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo zbog općeopasne radnje što je za posljedicu imala izbijanje požara u kojem je pričinjena šteta veća od 600.000 kuna.

Prema optužnici, 29-godišnjak se tereti da je 7. rujna u 20.10 na području Županije splitsko-dalmatinske bio u borovoj šumi, neposredno iznad svoje kuće. Pričao je s djevojkom na mobitel, a dok je to činio pušio je i dva neugašena opuška bacio je na tlo. Sada se tereti da je opuške bacio na tlo iako je bio svjestan da u uvjetima dugotrajne suše, visoke temperature zraka i snažnog jugoistočnog vjetra može izazvati požar.

Žar cigareta zahvatio je travu i zapalio vatru koja se nošena jakim vjetrom nekontrolirano proširila u smjeru sjevera i sjeverozapada. Vatra je opožarila oko sto hektara maslinika, vinograda i voćnjaka, kao i neobrađenih poljoprivrednih površina i zemljišta, dijelom u vlasništvu privatnih osoba, a dijelom u vlasništvu Hrvatskih šuma  koji su u potpunosti ili djelomično izgorjeli.

Požar se proširio i došao u neposrednu blizinu kuća i gospodarskih objekata. Vlasnicima je prouzročena za sada točno neutvrđena šteta veća od 600.000 kuna. Tužiteljstvo u optužnici traži i da se 29-godišnjaku produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja
djela.

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
01:28 24.10.2017.

Ako je pričao na telefon, znači da je bosasnec ili sjerb, jer da je Hrvat govorio ili razgovarao bi ...

MO
modovisisajteMaraschino
16:40 21.10.2017.

pričajte te bajke nekom drugome....

JA
jajahs
17:29 21.10.2017.

u trenutku pusenja je imal sinkopu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije