Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Predugo sam trpjela'

Priča zlostavljane žene: Devet sam godina trpjela u braku

zlostavljanje
Foto: Davor Puklavec/pixsell
17.03.2019.
u 16:37

Otišla sam da mi kćeri ne misle da trebaju to trpjeti, da mi sin ne postane nasilnik, otišla sam radi njih nimalo ne razmišljajući o sebi

Odrasla sam gledajući majku koja samu sebe nije cijenila, koja je svoju vrijednost tražila u mužu pa mu se potpuno podredila, suze ronila moleći krunice i govorila mi: “Svaka žena nešto trpi, samo ti nijedna neće to reći.” Vrijeme je da se to promijeni.

Još se borim s posljedicama zlostavljanja koje sam trpjela devet godina u braku, moja djeca isto jer su to gledala, slušala i osjećala moju bol, čak i dok su mi u trbuhu rasla (batine i sve ostalo ni tad nije izostajalo). Otišla sam da mi kćeri ne misle da trebaju to trpjeti, da mi sin ne postane nasilnik, otišla sam radi njih nimalo ne razmišljajući o sebi. Predugo sam trpjela i, ako moja priča može pomoći samo jednoj osobi, ja ću biti na tome vječno zahvalna jer znam koliko snage treba da se makneš iz takve okoline.

Samopouzdanje ne postoji, sve preispituješ, govoriš samoj sebi da nisi završila u bolnici pa jesu li to onda batine uopće... samo si puna modrica i počupane kose. Samoj sebi tvrdiš da te se ne može silovati ako ti je muž u pitanju, svakim danom kopniš sve više, a oni koji bi ti trebali pomoći nisu tu. Centar za socijalnu skrb priredio mi je dodatan pakao koji sam morala proći, sud isto tako. Ni sad nemam mira zbog bivšeg supruga, a nemam snage ponovno sve prolaziti. I danas osjećam ne samo posljedice zlostavljanja već i stigmu kao rastavljena žena s troje djece. Moja priča bi predugo trajala...

Budimo potpora jedna drugoj. Ako misliš da si sama, znaj da te ne poznajem, ali te volim. Volim te kao što samo žena može voljeti prijateljicu. Vrijediš itekako, draga moja.

VIDEO Prosvjed #spasime

Komentara 3

MA
marijaqwer
17:36 17.03.2019.

Djevojke upoznajte svoje mladiće i dobro procijeniti možete li živjeti s njim, pa se tek tada udajte. Ako ga upoznate , a već ste u braku i imate dijelu, mogu nastupiti problemi , koje nemože riješiti država, obitelj niti prijatelji .. Birajte oprezno i odgovorno.

OK
Omladinac koji to nije
17:02 17.03.2019.

Da, tesko razumljivo ponasanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije