Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Prgomet podnosi ostavku na mjesto šefa Skupštine

Drago Prgomet
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
14.11.2019.
u 20:22

Drago Prgomet ulazi u Američku kiruršku akademiju i razmišlja o odlasku iz politike

Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, razmišlja o ostavci na poziciji šefa gradskog parlamenta i povlačenju iz aktivne politike, doznajemo iz izvora bliskih njemu.

Prgomet bi ostavku, odluči li tako, mogao podnijeti nakon Nove Godine, a razlog je taj što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeon (Američku kiruršku akademiju), najprestižniju kiruršku akademiju u svijetu. Taj mu izbor otvara mogućnost novih projekata u suradnji zagrebačke klinike (radi na KBC-u Rebro kao šef Klinike za ORL) i Američke kirurške akademije, a za to treba vremena. U tu se akademiju, doznajemo, ulazi na preporuku članova American College of Surgeons, a potreban je i prolazak na testovima i razgovorima te akademije.

Želi se posvetiti struci

Formalni izbor za članstvo u toj akademiji provest će se iduće godine u listopadu, a Prgomet je prošao sve potrebne intervjue i testiranja. Iz krugova bliskih Prgometu doznaje se da razmišlja da se u potpunosti posveti struci, a da u Skupštini ostane samo zastupnik. To znači da, odluči li se definitivno povući iz aktivne politike, neće ni na izbore za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, što je neizravno bio najavio u intervjuu Večernjem listu. Prgomet je vjerojatno i vodstvo HDZ-a netom obavijestio o svojim namjerama, što u zagrebačkom HDZ-u otvara nove kombinacije kada je riječ o izborima za predsjednika gradske organizacije.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Četiri opcije za rasplet: od općeg štrajka do zabrane

>> A sada u lov na 10.000 potpisa

>> Nijemci će doći na more, ali će manje uvoziti naše proizvode

>> Branko Marinković: Kako smo srušili diktatora Eva Moralesa

>> Paroh Gaćeša: Rodnu kuću patrijarha Pavla u Slavoniji želimo pretvoriti u muzej

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:48 14.11.2019.

Izdao je Milanoviću - MOST, od onda ga smatram dnom dna politike. Dugo se i održao poslije svega.

DU
Deleted user
22:11 14.11.2019.

Drago Legenda........ptica selica

Avatar Django
Django
00:01 15.11.2019.

Hm, ima li to neke veze sa najnovijom aferom i čistkom u zagrebačkom HDZ-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije