Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za vrh hdz-a

Prgomet i Kujundžić u savezu, podržava ih i Karamarko

prgomet, kujundžić (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
17.04.2012.
u 14:13

Načelno podržavam okupljanje istinskog reformskog bloka među kandidatima za vodstvo HDZ-a, ali samo ako su doista otvoreni za dijalog u kome sebe ne stavljaju na prvo mjesto jer to onda nije dogovaranje, istaknuo je Karamarko.

– Barem 1500 od 2200 izaslanika na izbornom saboru HDZ-a priželjkuje savez i zajedništvo kandidata, nova lica i novi način vođenja stranke – izjavila su na zajedničkoj konferenciji za novinare dvojica kandidata za predsjednika HDZ-a – Drago Prgomet i Milan Kujundžić.

U savez zovu i Tomislava Karamarka i Domagoja Miloševića. Kažu da je izbor za članstvo jednostavan – izaberu li opciju koja je bacila stranku na koljena, napravila štetu, glasat će za J. Kosor i D. Milinovića, njezina zamjenika. 

– Mi smo stari HDZ, nismo bili u SK, nismo ucijenjeni i nismo uključeni ni u kakve afere – rekli su i dodali da su izbori u HDZ-u zapravo izbori za Hrvatsku. Namjera im je okupiti najbolje ljude koje HDZ ima, a, pritom nije važna fotelja.

I Prgomet i Kujundžić do kraja travnja nastupat će kao predsjednički kandidati, a onda će njihov tim odlučiti koji će od njih preuzeti kandidaturu za predsjednika stranke. Priključe li im se Karamarko ili Milošević, svejedno će zajednički kandidat za predsjednika biti Kujundžić ili Prgomet. Stava su da će, nakon izbornog sabora u svibnju, idući izborni sabor stranke biti odmah nakon lokalnih izbora, za godinu dana.

Upitana stoji li iza njih Andrija Hebrang, dvojica kandidata odgovaraju da iza njih ne stoji nitko u smislu da ih je "stvorio", no cijene potporu i imaju je i od Hebranga. Potvrđuju da vode razgovore s Karamarkom i Miloševićem.

Smatraju da je stvaranje boljeg HDZ-a važnije od taštine pojedinca. Kujundžić kaže da, ako J. Kosor i nije znala za kriminal u HDZ-u, i to je grijeh, jer je, kao pripadnica vrha stranke trebala znati što se događa. Prgomet i Kujundžić provest će reevidenciju članstva nakon izbora, ukinuti institut brisanja članova i pozvati sve razočarane i mlade da se učlane u stranku.

Komentara 60

DU
Deleted user
14:37 17.04.2012.

Smatraju da je stvaranje boljeg HDZ-a važnije od taštine pojedinca. Kujundžić kaže da, ako J. Kosor i nije znala za kriminal u HDZ-u, i to je grijeh, jer je, kao pripadnica vrha stranke trebala znati što se događa. /* */ Apsolutno istinito i u ekipu moraju ući i Milošević i Karamarko kako bi eliminirali one koji ništa nisu znali a bili su u predsjedništvu stranke (Milinović, Kosor).

MA
maksi
14:37 17.04.2012.

ova dvojica su stvarno smijesni, pa tko bi za njih glasao, ili tko uopce za njih zna, tko su uopce oni? nikakav savez njima nece pomoci...

FO
forumer
14:36 17.04.2012.

Dečki su ovo malo krivo odigrali jer zašto prije nisu sastavljali neki pakt i dogovor nego tek sada kada situacija za njih nije bajna.Ovo sve drugo su priče za malu djecu jer da imaju toliku podršku sa kojom se oni hvale ne bi odustajali i radili svakakve paktove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije