Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tumori glave i vrata

Prgomet i čak 52 suradnika napisali medicinski udžbenik

Drago Prgomet
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
15.11.2018.
u 08:25

Knjigu je pisao godinu i pol dana, a novu najavljuje za stotu godišnjicu Klinike za ORL

Prof. dr. sc. Drago Prgomet, šef Klinike za ORL i kirurgiju glave i vrata u KBC-u Rebro zajedno sa suradnicima napisao je knjigu “Tumori glave i vrata”, prvi multidisciplinarni sveučilišni udžbenik na kojem su sudjelovala 52 autora. Od toga 34 sveučilišna profesora, 16 šefova klinika i 14 različitih specijalista, rekao nam je Prgomet.

Od posljednjih izbora...

– Autori suradnici su otorinolaringolozi, onkolozi, hematolozi, maksilofacijalni stručnjaci... U udžbeniku su zastupljena recentna svjetska medicinska znanja te golemo kliničko iskustvo mojih suradnika i mene jer se tematikom tumora glave i vrata bavimo godinama – rekao nam je Prgomet. Na udžbeniku je radio zadnjih godinu i pol dana ili, kako u šali, kaže od zadnjih lokalnih izbora na kojima je bio kandidat HDZ-a. Iako nije bilo jednostavno okupiti ukupno 52 autora i ujednačiti sve tekstove, rekao nam je Prgomet, udžbenikom i obavljenim poslom posve je zadovoljan.

Prgomet najavljuje u povodu stote godišnjice Klinike za ORL i kirurgiju glave i vrata, što će biti za dvije godine, još jednu stručnu knjigu o svim bolestima glave i vrata te stručni časopis. Promocija udžbenika bit će sutra u 13 sati u velikoj dvorani hotela Sheraton, a promotor knjige je i akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te jedan od najvećih domaćih stručnjaka za bolesti štitnjače. Udžbenik će predstavljati prof. dr. sc. Drago Batinić, prodekan za poslijediplomske studije Medicinskog fakulteta u Zagrebu, i prof. dr. sc. Zrinka Tarle, dekanica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Recenzenti su prim. dr. sc. Vlado Petrić te prof. dr. sc. Danko Velimir Vrdoljak.

Promotivna cijena

Izdavač je Medicinska naklada, a udžbenik će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Prgomet je uz dugogodišnju liječničku karijeru izgradio i onu političku. U HDZ-u je bio izabran za zamjenika predsjednika u vrijeme Tomislava Karamarka, a zbog neslaganja s Karamarkom otišao je iz HDZ-a u Most, pa osnovao vlastitu stranku Hrid, a s dolaskom Andreja Plenkovića vratio se u HDZ. Nakon posljednjih lokalnih izbora Prgomet se na neko vrijeme distancirao od politike i posvetio pisanju udžbenika...

>> Pogledajte raspravu Kreše Beljaka i Andreja Plenkovića u Saboru

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:44 15.11.2018.

"sveučilišni udžbenik na kojem su sudjelovala 52 autora." pomalo neozbiljno....52 !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije