Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HDZ-u

Prgomet: HDZ nije oporba, a Milanovićeva je vlada neodlučna

drago prgomet (1)
Davor Puklavec/Pixsell
07.02.2012.
u 14:08

Prgomet smatra da HDZ upravo prijedlozima zakona i amandmanima treba svakodnevno pokazivati da je bolji i sposobniji od ove vlade.

– Trenutačno na djelu gledamo vlast bez oporbe. Stranka koja je iz vlasti prešla u oporbu, baš kao i oporbene stranke koje su poražene, bavi se sama sobom. HDZ je najjača oporbena stranka, ali po broju mandata. U stvarnosti to, nakon posljednjih parlamentarnih izbora, nije pokazala. Pitam se je li HDZ uopće oporba i kamo vodi ova vlada – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Drago Prgomet, kandidat za predsjednika HDZ-a.

Kaže da ne kritizira Vladu stoga što ju je sastavila lijeva koalicija, nego stoga što se mora "glasno upozoravati na sve ono što je koalicija obećala u predizborno vrijeme, a sada redom krši. Prgomet smatra da HDZ upravo prijedlozima zakona i amandmanima treba svakodnevno pokazivati da je bolji i sposobniji od ove vlade.

– No, umjesto da HDZ bude kvalitetna oporba, što se događa? Umjesto kritike Vlade, izbacuju se članovi koji su kritični prema stranci, umjesto prijedloga projekata, donose se odluke kojima se onemogućava svaki demokratski, kreativni istup, čak do te mjere da se brani korištenje prostora stranke za predstavljanje programa kandidata, umjesto svakodnevnih reakcija na poteze aktualne vlasti, bavimo se sami sobom – tvrdi Prgomet.

HDZ po njemu mora glasno reći da lijeva koalicija nije bila pripremljena za preuzimanje vlasti, a zbog brojnih kontradiktornosti (smanjivanje broja zaposlenih u državnoj službi, status quo ili čak povećanje broja zaposlenih za 1000 novih) među ministrima i premijerom, ovu vladu treba nazvati "hoće-neće vlada".

– Ministarstva rade neusklađeno, a to se vidi iz primjera kada Ministarstvo financija najavi uvođenje poreza na imovinu od 1. srpnja, a premijer kaže da je to prerano. Potom ministar turizma najavi PDV za turizam od 10 posto odmah, a Vlada kaže poslije. Ministar zdravstva najavi smanjivanje doprinosa kao privremeno, a Vlada ističe da je riječ o početku i da će se smanjivanje zaustaviti, ne na 13 nego na 9 posto – ističe Prgomet.

Prgometu smeta i to što se najavljivalo da neće biti prodaje državnih poduzeća, a sada se upravo to najavljuje. Dodaje da je HNS-ovo imenovanje stranačkih kolega u NO Janafa "skandalozno", pogotovu što je to navodno obavljeno bez premijerova znanja.

– Znači li to da ono što je do sada bilo zamjerano bivšoj vlasti, sada postaje prihvatljiv i poželjan obrazac ponašanja – pita Prgomet. Prgomet kaže da se stoga od HDZ-a očekuje da bude jaka oporba. A od Vlade, umjesto kompromisa i lutanja, građani traže odlučnost, umjesto brige o rejtingu, Vlada se mora brinuti o građanima, a umjesto političke podobnosti, kriteriji izbora kadrova moraju biti stručnost i znanje, smatra Prgomet.

 

Ključne riječi

Komentara 38

BZ
B@zz
15:09 07.02.2012.

Bolje se hvataj svoga posla, a ne okolo trči po izborima. Bilo bi bolje da je odradio koju operaciju, nego laprdao kod Malenice u emisiji.

AU
austria
14:20 07.02.2012.

Sanader, Rončević i Polančec su prave face HDZa, njihove obitelji uzivaju u opljačkanoj imovini Domovine. Od kud je ovaj jazavac?

LI
liliana1007
14:56 07.02.2012.

@petrica77-slažem se, mani se hdz-a i politike, i bolje se primi onog što znaš, jer politiku voditi ne znaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije