Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Havarija Bourbon Rhodea

Preživjeli s broda hrvatskog kapetana tužit će propalu tvrtku: 'Naši životi su izgubljeni'

Spašavanje pomoraca Bourbon Rhode
Foto: Bourbon Offshore/Morski.hr
28.03.2020.
u 22:58

- Tužit ćemo ih. Do sada nismo dobili nikakve financijske pomoći, osim pet tisuća eura naknade za izgubljene stvari i četiri mjeseca plaćenog bolovanja - potvrdila je Elena Konovalenko, supruga jednog od spašenih mornara

Obitelji preživjelih mornara u havariji broda Bourbon Rhode tužit će propalu tvrtku. Podsjeitmo, radi se o brodu čiji je kapetan bio Hrvat Dino Miškić. Četrnaest članova posade prošle je godine u rujnu zahvatio uragan pete kategorije Lorenzo usred Atlantskog oceana. Brod je potonuo, četvorica mornara su poginula, a nakon tri dana spašena su samo trojica: Igor Morozov, Jevgenij Nikolov i Dmitro Marčenko. U međuvremenu je propala tvrtka Bourbon Corporation koja je još u kolovozu podnijela zahjev za bankrotom. Preuzele su je banke. 

- Tužit ćemo ih. Do sada nismo dobili nikakve financijske pomoći, osim pet tisuća eura naknade za izgubljene stvari i četiri mjeseca plaćenog bolovanja. 400 eura po mjesecu, sve skupa 6600 eura. Imamo i troškove liječenja nakon havarije koje smo sami platili. Nitko se nije javio da ih pokrije - potvrdila je za 24sata Elena Konovalenko, supruga spašenog mornara Dmitra Marčenka.

Danas, više od pola godine od havarije, rane Elene i njenog supruga još nisu zacijelile.

- Sud će odlučiti koliko će nam isplatiti, ali naši stari životi i muževa karijera su izgubljeni. U kontaktu smo s obiteljima drugih preživjelih i imamo isti sudski plan. Moj muž posjećuje psihijatra i psihologa, svaka dva tjedna. Također, i ja viđam psihijatra dvaput mjesečno. Psihijatar ga može analizirati i prepisati mu lijekove, ali psiholozi nam služe za razgovor o tragediji, kao i za mentalne vježbe. Ne znam koliko će nam vremena trebati za oporavak, ali slušamo upute liječnika u svemu - kaže nam još uvijek potresena Elena.

Komentara 1

GE
george34
23:16 28.03.2020.

Tužit propalu tvrtku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije