Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PREVARA

Prevarena Labinjanka ostala bez nekoliko tisuća kuna. Policija: 'Upozorite starije'

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
17.02.2020.
u 12:41

Policija savjetuje da skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara

Istarska policija izvijestila je o novom slučaju prevare. Žrtva je 67-godišnja Labinjanka koja je nasjevši na prevaru ostala bez nekoliko tisuća kuna.

U petak oko 11,30 prolazila je naseljem Kature u Labinu, kada je nepoznati muškarac s tla podignuo narukvicu te joj je ponudio da je prodaju i podijele novac jer su je oboje pronašli. U tom trenutku pristupio im je još jedan muškarac, koji je ponudio 10 tisuća kuna u zamjenu za narukvicu. Kako kod sebe nije imao dovoljno novaca zamolio je gospođu da mu posudi novac i preda drugom muškarcu te da zadrži nakit dok joj ne vrati dug. Budući da se muškarac nije vraćao s novcem, žena je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane na ovaj oblik prijevare, poziva ih da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetuju da o navedenom skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara.

U slučaju da, usprkos oprezu, do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počinitelju koji bi policijskim službenicima mogli koristiti.

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zg_dubrava
14:39 17.02.2020.

sta jos netko pusi te fore ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije