Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Lažno se predstavio kao djelatnik pošte pa otuđio starici desetke tisuća kuna

policija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
17.11.2017.
u 09:30

Ovo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske.

U četvrtak se u Vinkovcima dogodila još jedna u nizu prijevara u kojima su brutalno stradali naši najstariji sugrađani.

Ovaj put 77-godišnjakinja iz Vinkovaca ostala je bez više desetaka tisuća kuna. Prema navodima policije nepoznata muška osoba u četvrtak je, oko 18 sati, došla na kućnu adresu ove 77-godišnjakinje, te se tom prilikom lažno predstavio kao djelatnik pošte.

- Prvo je nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica pošte, te joj savjetovala kako bi valjalo provjeriti ispravnost novčanica koje posjeduje. Ubrzo se na kućnoj adresi 77-godišnjakinje pojavila nepoznata muška osoba koja se predstavila kao djelatnik pošte koji će preuzeti novac i odnijeti ga na potrebne provjere ispravnosti. Oštećena je povjerovala kako se zaista radi o djelatniku pošte, te mu je dragovoljno predala više desetaka tisuća kuna, navode iz policije.

Ovo je još jedan u nizu takvih događaja zadnjih mjeseci pa i godina na istoku Hrvatske. Već smo pisali o lažnih djelatnicima HEP-a, osobama koje prodaju razna medicinska pomagala kao i pozivima iz inozemstva kada se osoba s druge strane telefona predstavljala kao djelatnik hrvatskog veleposlanstva tražeći novce za liječenje članova obitelji. U svakoj od tih prijevara meta prevaranata bili su starije osobe koje u pravilu žive same.

Pogledajte uhićenja u akciji Todorić:

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije