Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Pretukao ga pred djevojkom i sada mu mora platiti odštetu

policajac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.12.2018.
u 13:57

Sud smatra da se tužitelj, u situaciji kada ga je tuženik – koji je inače i fizički jači s obzirom na to da je trenirao boks – istukao pred djevojkom, zaista osjećao osramoćen pred njom

Da je pravda možda spora, ali dosljedna, na svojoj je koži osjetio Karlovčanin koji će po odluci karlovačkog Općinskog suda svojoj žrtvi koju je pretukao 2013. godine morati isplatiti 5700 kuna odštete.

Odluka je za sada nepravomoćna, no donesena je na temelju već pravomoćne odluke karlovačkog Prekršajnog suda. Naime, Karlovčanin je svoju žrtvu napao u jednom poslovnom prostoru u središtu Karlovca, u Radićevoj ulici. Ključno je u svemu to što se napad dogodio pred očima njegove djevojke, što je posebno povrijedilo žrtvu napada. 

– Prišao mu je s leđa, rukama ga uhvatio oko vrata, stegnuo ga, potom srušio na tlo te ga tamo izudarao po tijelu i ozlijedio – opisan je napad u sudskoj presudi na temelju koje je napadač već osuđen na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira. Upravo taj opis i tijek događaja ponovio je dečko koji je dobio batine u privatnoj tužbi protiv napadača u kojoj navodi da mu je ''povrijeđeno pravo osobnosti i to pravo na dostojanstvo jer je od  tuženika pretučen pred drugim osobama i tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom, zbog čega je osjećao poniženje i sram'', dio je tužbe zbog koje je tražio odštetu od napadača. Tuženik nije podnio odgovor na tužbu, pa se sud rukovodio činjenicama u prekršajnom postupku.

Sud smatra da se tužitelj, u situaciji kada ga je tuženik – koji je inače i fizički jači s obzirom na to da je trenirao boks – istukao pred djevojkom, zaista osjećao osramoćen pred njom jer nije mogao obraniti ni sebe, a niti nju, te bi takva situacija kod svake mlađe muške osobe nedvojbeno izazvala osjećaj srama, poniženja i manje vrijednosti, pa tako i kod tužitelja, a čemu je još svakako pridonijela okolnost da je i pred drugim osobama s obzirom na vidljive fizičke ozljede, a nosio je Schanzov ovratnik, morao objašnjavati što mu se dogodilo i zasigurno nije ugodno pred drugima reći da je dobio batina u prisustvu djevojke. Ovaj sud smatra da je tužitelju štetnom radnjom tuženika povrijeđeno pravo na dostojanstvo – navedeno je u objašnjenju presude Općinskog suda u Karlovcu.

Pogledajte video: Otac preko kamere gledao kćer kako spava, šokiralo ga ono što je vidio pokraj krevetića

 

Ključne riječi

Komentara 4

KK
Kvrgava Klada
14:14 04.12.2018.

Da ga je pretukao nagdje na osami, gdje bi bila samo njih dvojica, premlaćivanje bi bilo u redu???

ST
Starotopoljanin
14:05 04.12.2018.

Malo je dubre dobilo,sta je pet tisuca kuna.trebao je odsjediti koji mjesec u pr....ni.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
14:21 04.12.2018.

Marvu najviše boli kada opleteš po džepu. Bravo mali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije