Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi incident

Pretučen srednjoškolac u Vukovaru: 'Ovo nije sukob navijača, već dirigirani napad na Srbe'

Emica Elvedji/PIXSELL
24.02.2021.
u 13:49

Nitko me neće uvjeriti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa, već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, rekao je predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

U vukovarskoj četvrti Borovo naselje jutros se dogodio još jedan fizički sukob u kojem je najmanje jedna osoba ozlijeđena. Kako doznajemo, skupina srednjoškolaca iz Tehničke škole Nikola Tesla krenula je do pekarnice kako bi kupila užinu. Na putu ih je presrela skupina mladića koji su ih napali. Navodno su korištene i palice te da je jedan od mladića teže ozlijeđen i završio je u vukovarskoj bolnici. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđen je mladić srpske nacionalnosti.

– Pozvao sam sve političke stranke da osude ove današnje napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole Nikola Tesla. Nitko me neće uvjeriti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Također, vjerujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebao nitko koristiti u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu s ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spriječe budući incidenti – rekao je predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je da se incident dogodio te kazao kako je policija reagirala i da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Napomenuo je i da je nekoliko osoba privedeno. Ispred škole vidljivo je pojačano prisustvo policije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije