Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Presvetli sa šefom države dogovorio biznis s trstinom

Josipović u Koprivnici (1)
Foto: PIXSELL
1/4
28.06.2013.
u 22:22

- Mislim da ovo što se radi u Koprivnici je velika stvar. S jedne strane se afirmira jedna vrlo specifična umjetnost, a s druge strane se otvaraju novi vidici u turizmu - istaknuo je predsjednik

Predsjednik Ivo Josipović večeras je u Koprivnici prisustvovao otvorenju Podravskih motiva, kulturno-turističke manifestacije izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice i bogate ponude podravske gastronomije.

- Mislim da ovo što se radi u Koprivnici je velika stvar. S jedne strane se afirmira jedna vrlo specifična umjetnost, a s druge strane se otvaraju novi vidici u turizmu. Čuo sam da je bilo i stranaca večeras, i to je samo dobro - istaknuo je predsjednik i dodao da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju još više porasti značaj ovakvih manifestacija.

- Bit će u funkciji afirmacije naše kulture i tradicije, ali sam siguran i da će sve više stranaca biti zainteresirano za ovakve priredbe - završio je Josipović.

Uoči službenog otvorenja 19. Podravskih motiva, predsjednik je obišao cijeli središnji Zrinski trg i pozdravio izlagače, posebno slikare. Ove godine glavna tema manifestacije je trstina pa ne čudi da se malo duže zadržao i kod Joške iliti Imbre Grabarića-Presvetlog, popularnog lika iz serije Gruntovčani. Ono što je najvažnije, a čuli su svi, Josipović je s Presvetlim dogovorio biznis s trstinom za "dotrajale stropove" državnih rezidencija.

Josipović je puno vremena odvojio i za razgledavanje izložbi podravskih naivnih umjetnika na trgu, a posebno je bio oduševljen izložbom Mije Kovačića u Galeriji Koprivnica "Retrospektiva 1953 - 2013". U kratkom predahu u kultnoj gradskoj pivnici uživao je u pogačicama sa sirom. 

>> Josipović za WSJ: Naše je gospodarstvo već 'euroizirano'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije