Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski sud

Blamaža pravosuđa: Presudu za odštetu donijeli na temelju pogrešnog datuma smrti

Županijski sud u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
23.04.2020.
u 22:55

Anđelija Matas iz Kaštel Gomilice kaže da je prvostupanjska presuda bila u njezinu korist, ali je Županijski sud donio presudu na temelju pogrešnog datuma

Andrija Matas stradao je u nesreći 10. studenog 2015., poginuo je na radnom mjestu. No, Županijski sud u Splitu presudu o odšteti obitelji donio je na temelju krivoga datuma smrti. Obitelj je, naime, vodila pravnu bitku s tvrtkom Cestar.

Anđelija Matas iz Kaštel Gomilice kaže da je prvostupanjska presuda bila u njezinu korist, ali je Županijski sud donio presudu na temelju pogrešnog datuma, 23. 6. 2016. koji piše u presudi. Po prvoj presudi obitelji je trebalo biti isplaćeno više od 750.000 kuna. No, u drugoj presudi dogodio se potpuni obrat, piše dnevnik.hr.

– Kažu da 21.6. počinje ljetni solsticij, da se nesreća dogodila 23. 6., da je bila super vidljivost, da je bio dan, a u prvostupanjskoj presudi je jasan datum i svjedoci i sve je jasno, da kad se desilo da je bila zima, da su ljudi svijetlili mobitelima, da je rasvjeta bila loša – kaže Anđelija Matas.

Splitski sud potvrdio je da je datum pogrešan.

– Radi se o pravomoćnoj presudi koja se u odnosu na meritum temelji na pogrešci o utvrđenju datuma nastanka nezgode. Nažalost, s obzirom da se radi o pravomoćnoj presudi koja se ne može naknadno ispravljati, stranka svoja prava može ostvarivati podnošenjem izvanrednog pravnog lijeka nadležnom Vrhovnom sudu Republike Hrvatske – kažu sa suda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije