Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDAVAČI TRAŽE ZAŠTITU
Povratak na članak

Presude su udar na slobodu medija

Tiskani i elektronički mediji sve su više izloženi neutemeljenim tužbama i zahtjevima za odštete za duševne boli.

Komentari 14

BA
bakulušić
22:06 07.01.2019.

Nema slobode bez odgovornosti! Hrvatska je pretvorena u poligon na kojem "satiričari" pucaju iz svih oružja po državi, po institucijama i svima koji ne razmišljaju kao oni koji Hrvatsku i Hrvate žele "preodgajati" te od Hrvatske napraviti lijevo-liberalni "raj na zemlji". Odgovornost mora postojati i nitko ne smije biti izuzet. Čudi me da Hrvatsko novinarsko društvo nije promijenilo ime u Hrvatsko društvo satiričara kad se već svi izjašnjavaju satiričarima. Isto vrijedi za filmadžije i ostale "kulturnjake".

VL
0
0
22:43 07.01.2019.

Danas su novinari sve , samo ne oni koji prenose istinu. Većinom su plačenici nekih političara ili interesnih organizacija, pa čak i mafije. Šire mržnju i netoleranciju , a za to pronalaze krivce u konzervativcima. Dosta njih su i članovi stranih agenturi , ponajviše Srbije.

VL
LU
luksa
22:50 07.01.2019.

Ako su optužbe neutemeljene sud će ih odbiti a ako ste nekome nanjeli štetu trebate platiti. Sretni ste da je ukinuta kazna zatvora za neprijateljsku propagandu i podrivanje socijalističkog sistema ........

VL
Avatar KalebJosua
KalebJosua
23:11 07.01.2019.

Sloboda medija ne znaci da ste oslobodeni od kreativnosti i odgovornosti. Vrijedanje omalovazavanje iznosenje insinuacija zutilo....itd nisu ono sto treba krasiti VL i o stale medije.

VL
NE
Neufanrn
05:54 08.01.2019.

Netreba samo novinara kazniti za klevetu nego i glavnog urednika i novine koje sire neprovjerene podatke pa cete onda vidjeti kako ce malo biti laznih izjava i dokumentara ,oni se nepitaju sto naprave osobi kad izjave neprovijerene podatke i daju ih u javnost. Ljudi ostaju bez posla i imaju los glas tako da niko nece sa tom osobom da ima kontakt,znate onu staru DOBAR GLAS SE DALEKO CUJE ALI LOS JOS DALJE zato sam za jako strge kazne. Ali ako je istina i novinar ima dokaze onda je to druga stvar tako sto treba izaci na vidjelo.

VL
NI
Ninica
06:26 08.01.2019.

Zamislite kako to novinari shvaćaju. Presude su napad na slobodu, a nisu ni slučajno pokazatelj stanja u medijima i njihovu " profesijonalnost".

VL
VE
verica2
11:44 08.01.2019.

Novinari moraju pisati istinu, tj. iznositi istinite činjenice koje onda mogu komentirati kako žele. Naravno, nemaju pravo vrijeđati. Mislim da su sudske tužbe jedini način da ih se prisili da ne pišu laži, te budu vjerodostojni i profesionalni.

VL
BA
bambi
11:08 08.01.2019.

neznam zasto bi se tu trebalo cudit?? prvo,mediji koriste polupismene dopisnike za kojekave vijesti,, nitko nista ne provjerava,konstantno se objavljuju lazi il se laznim vijestima zeli kompromitirat drzava i vodstvo drzave,,a s druge strane,kad pojedini komentatori iznesu istinu o povezanosti medija sa nekim "strukturama" ili "pojedincima iz struktura" e onda si mediji daju jako velika prava na krsenje slobode govora,,npr kad napisete da je neki udbas nesto napravio i to potkrijepite dokazom,medij vas moze iskljucit iz komentiranja koliko on hoce pa na vise godina do zauvjek,,)) i onda netko tako nesto da na sud i medij izgubi,, i opet ispocetka--mediji su "ugrozeni" ko npr neke manjine ili clanovi istih,,

VL
DU
Deleted user
07:16 08.01.2019.

pa neutemeljenost tuzbe se dokazuje na sudu. vrlo jednostavno. ako je takav zakon onda ga treba postivati. ne vidim problem. osim ako se misli da se novinare nebi smjelo tuziti, da budu bez odgovornosti? ako su zakoni losi zalazite se za promjene zakona! ali onda i sebi oduzimaju alat ako netko njima jadnima povrijedi njihova prava

VL
TV
tiha_voda
22:53 07.01.2019.

Presude su pravno neutemeljene, zato Ostoja treba odmah vratiti dosuđeni mu iznos. Očito nije shvatio satiričnu analogiju s Rankovićem, a baš je bilo smiješno. Ha, ha, ha.

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
07:08 08.01.2019.

svaka sloboda pa tako i sloboda medija imaju jednu crtu ispod koje se ne smije ici .......ne moze se samo tako nekaznjeno piskarati, omalovazavati, vriedjati, difamirati .......drugovi....malo ste se zaigrali sa demokracijom ......

VL
BR
BrankoZuti
22:55 07.01.2019.

Polako dolazimo do toga da je u Jugoslaviji je bilo više slobodnih medija nego danas. Kako je 90 000 članova KPJ preslo u HDZ i ostatak u SDP to ne treba čuditi

VL
BR
BrankoZuti
22:52 07.01.2019.

Ako nemaš slobodne medije, onda si Sjeverna Koreja. Objaviti imena HDZ-ovaca koji su postavili suce i iza njih sliku Vladimira Šeksa - raka našeg pravosuda

VL
MY
mycropht
22:30 07.01.2019.

I djeca znaju pretjerati, pa je svima jasno da nije rješenje vezati ih lancem. Točno, novinari mogu pretjerati, ali te presude su stavljanje brnjice novinarima što je daleko opasnije. Očekujem da će se presing na novinare nastaviti kao i sve ostalo što se poduzima u sklopu debilizacije Hrvatske. Nema odmora za vladajuće, sve dok prosječni IQ u državi ne padne barem ispod 80.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.