Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJA VOŽNJA NA KVATRIĆU

Kovačević dobio 4,5 godina zatvora, vozačka mu oduzeta na 7 godina

Nikola Kovačević
Foto: Dalibor Urukalović/Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
12.07.2017.
u 09:16

Kovačević nije došao na izricanje presude

Nikola Kovačević na Općinskom kaznenom sudu danas je nepravomoćno osuđen na 4 godine i šest mjeseci i oduzeta mu je vozačka dozvola na sedam godina. Kovačević je lani pijan na Kvaternikovom trgu u Zagrebu prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo bračni par Ljiljana i Aleksandar Kusalović. Kovačević nije došao na izricanje presude.

Za izazivanje prometne nesreće dobio je 4 godine, a za nepružanje pomoći 7 mjeseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine.

Sud nije prihvatio obranu optuženog da nije vidio pješake.

Sud je kao olakotne okolnosti cijenio njegovo priznanje kaznenog djela, žaljenje i kajanje, neosuđivanost, i to što je otac malog djeteta. Otegotne okolnosti su bile što je imao visoku razinu alkohola u krvi i vozio brzinom dvostruko većom od dozvoljene. Od ranije je imao i jednu prekršajnu kaznu zbog vožnje u pijanom stanju.

Nikola Kovačević
1/25

Kovačević se 11. travnja, s 2,16 promila alkohola u krvi, Audijem A3 vozeći 108 km/h zabio u pješake koji su čekali na semaforu. Jurio je iz Maksimirske ulice kada je izgubio nadzor nad automobilom. U nesreći su poginuli supružnici Ljiljana (61) i Aleksandar Kusalović (67). Drugi pješaci spasili su se u zadnji čas skočivši s nogostupa.

Kovačević je na suđenju priznao kako prije nesreće cijeli dan nije ništa jeo, a poslije posla je popio šest-sedam piva i još pet-šest čašica viskija.

Komentara 76

RO
roland
09:36 12.07.2017.

Ha, ha...4 godine i 6 mjeseci i nije došao na izricanje presude. Nedolazak na izricanje presude pokazatelj je da ne poštuje žrtve, da ne poštuje sud, da ne poštuje i ne prihvaća izrečenu kaznenopravnu sankciju... Da je sud imao hrabrostii dosudio bi mu 5 godina i odmah bi išao u zatvor. Ovako...ovaj postupak će se vući još godinama, Kovačević neće tako brzo u zatvor, a obitelj žrtava će i dalje patiti jer nema brze kazne za počinitelja. Poruka je slijedeća: "Vozite 108 km/h po centru Zagreba, vozite mrtvi pijani s alkoholom od 2,14 promila, , ako nekoga i usmrtite, još dugo, duuuugo ćete biti slobodni." Ovdje je činjenično sve jasno, a kazna manja od 5 godina ne samo da je preblaga, već je generalno loša poruka...

BM
branko.mihalic1
09:33 12.07.2017.

Šta reci sramota kakva presuda taj sudac bi trebao dobit zabranu rada uzas

KU
kupatilo
09:27 12.07.2017.

E pitamse dalibi sudac tako malu kaznu dao dasu njegovi u pitanju.Slazemse dase to moze dogoditi nedaj boze svakom al alkohol da bude uzrok tobi moralo biti samo deset i vise godina.On nije dosao ni na citanje presude.Makar malo da pokaze kajanje i sram.Sramota moze biti sudstvo.Zatonam ije sve na trulim nogama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije