Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz najavio

Presuda Karadžiću u ljeto 2015.

haški sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.04.2014.
u 16:10

Brammertz je zadovoljan što je Haaški tribunal odbio zahtjev obrane ratnog zapovjednika Vojske Republike Srpske Ratka Mladića koji je, između ostalog, optužen za genocid u Srebrenici, da bude oslobođen na polovini suđenja

Tužiteljstvo Haaškog tribunala iznosi završni govor u slučaju optuženika Radovana Karadžića u rujnu, a presuda se može očekivati na ljeto 2015., najavio je u intervjuu za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz. Brammertz je zadovoljan što je Haaški tribunal odbio zahtjev obrane ratnog zapovjednika Vojske Republike Srpske Ratka Mladića koji je, između ostalog, optužen za genocid u Srebrenici, da bude oslobođen na polovici suđenja dodajući da je potrebno "još puno toga učiniti tijekom faze izlaganja obrane".

Ukazao je na dvostruke standarde Tribunala kada se radi o pravnom načelu neposrednog pomaganja u zločinu, navodeći kao primjer slučaj bivšeg generala JNA Momčila Perišića koji je oslobođen za zločine u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu jer je sud utvrdio kako nije "neposredno pomagao" zločine snaga bosanskih Srba, a u drugom slučaju oni koji nisu direktno pomagali su osuđeni.

>> Sud u Haagu zaustavio Mladića. Na 7 strana razglabao o svom zdravlju

Komentara 1

1A
1A
09:58 30.04.2014.

Svatko po zasluzi i sve dodje kad-tad na svoje. Dakle, nece oni na slobodi vidjeti bijela dana, a ta mi se cinjenica, priznajem, jako svidja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije