Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mišljenja podijeljena

Prestravio se kada je vidio tko mu je poslao poruku na Facebooku

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
04.07.2014.
u 17:00

Nathan je na Redditu ispričao kako je krajem 2013. primio poruku na Facebooku, a kada je vidio tko ju je poslao – prestravio se.

Korisnik Reddita ''No Sleep'', pravim imenom Nathan, ispričao je svoje jezivo iskustvo koje je podijelilo mišljenja na toj društvenoj mreži. Nathan je ispričao kako je na Facebooku počeo dobivati poruke svoje djevojke, koja je poginula u nesreći 2012. godine.

Rekao je kako je došlo do sudara triju automobila jer je netko prošao na crveno svjetlo na semaforu. Njegova djevojka Emily preminula je nakon nekoliko minuta na mjestu nesreće. – U tom trenutku smo bili zajedno pet godina. Nikada nije bila raspoložena za brak jer je to smatrala zastarjelim, no da je htjela, oženio bih je nakon tri mjeseca veze. Bila je tip djevojke koja bi uvijek izabrala izazov. Najsretnija je bila na kampiranju i uvijek je mirisala na cimet – rekao je Nathan koji je nakon nesreće ostavio njezin profil na Facebooku aktivnim.

Otkrio je kako pristup njezinom profilu imaju samo on i Emilyna majka Susan. Nathan je na Redditu ispričao kako je krajem 2013. primio poruku na Facebooku, a kada ju je otvorio, vidio je da ju je poslala Emily. I tada je sve počelo. Primio je nekoliko poruka s njezina profila, a kada je pitao njezinu majku šalje li mu ona pogreškom te poruke, misterija se nastavila jer mu je rekla da nije ona. Provjerio je i s prijateljima je li riječ o neslanoj šali, no svi su rekli da nisu oni.

Foto: Reddit

Poruke koje je primao nisu imale previše smisla i bile su pomiješana kompilacija poruka koje joj je on slao prije. I tu neobjašnjive stvari nisu prestale jer, kako je Nathan napisao na Redditu, u veljači 2014. počele su stizati obavijesti da se Emily označila na njegovim fotografijama. Neki Nathanovi prijatelji smatrali su da se radi o ''bugu'', dok su ga drugi zbog cijele priče skinuli s liste prijatelja, piše BuzzFeed. Nathan je na kraju kontaktirao i Facebook iz kojeg su mu odgovorili da je njezinom profilu pristupljeno s lokacija na kojima je bila prije, kao Nathanova kuća i kuća njezine majke. Od svih poruka Nathana su najviše uznemirile ona u kojoj Emily govori da joj je vesta u sušilici i da joj je hladno i poruka u kojoj mu piše dijelove rečenica njegove zadnje poruke njoj na dan kada je poginula.

Vrhunac je bila fotografija objavljena s njezinog profila na kojoj je Nathanova kuća izvana, a vidi se njegovo računalo. Obavijest o toj fotografiji došla mu je, kako je rekao, dok je pisao objavu o cijeloj priči na Redditu.

Foto: Reddit

(Fotografija Nathanova računala za koju tvrdi da je objavljena na Emilynom Facebook-profilu)

Priča o porukama mrtve djevojke na Facebooku brzo se proširila internetom, a mišljenje koje prevladava jest da si Nathan sam šalje poruke s profila poginule djevojke. – Daj nekome kome vjeruješ da promijeni šifru na njezinom profilu. Nadam se da će ti se situacija popraviti – jedna je od poruka korisnika Reddita.

>> Facebook reagirao na kritike zbog eksperimenta na korisnicima: 'Jako nam je žao'

>> Ova fotografija djevojke (23) obišla je svijet – pogledajte zašto

Komentara 5

P1
p177
18:54 04.07.2014.

"Novinari", po običaju, prepisuju bez razumijevanja. Naime "No sleep" nije ime korisnika, već grupe na redditu (subreddita) na kojem korisnici objavljuju vlastite jezive price, odnosno fikciju. Žao mi je to reći, ali ovaj portal sve više srozava novim objavama.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
20:22 04.07.2014.

Evo stizu Mulder i Scully

KO
Kora
18:59 04.07.2014.

Dok ne pročitah post p177 - već sam mislila da tu ima zrnce istine, tj. da se momku javlja duh djevojke. Kad ono - mogu vjerovati da se radi o lošem novinarskom prijevodu, kao što to često biva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije