Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.06.2017. u 07:10

Uspije li ovo, za Hrvatsku političko "drveno željezo", pokazat će se da i za političke stranke vrijedi teorija evolucije

Hrvatska je bila jako blizu pada u ponor političke nestabilnosti koja je mogla na duže vremena zaustaviti sve dobre vijesti. U samo 24 sata dogodio se preokret preokreta i prevagnuo je, u tom potpunom političkom obratu nekakav zajednički "klik" prema stabilizaciji države.

Pobornici spasa vlade Andreja Plenkovića u zadnji čas slavit će ovaj prekretnički čin HNS-a, kao i, kako se sada čini potpunu političku žrtvu Ivana Vrdoljaka, a protivnici će to proklinjati kao čin elementarne izdaje ideoloških principa, partnera i volje birača.

Za HDZ i Plenkovića ovo sljubljivanje s HNS-om jest spasonosno i ugodnije od zadnje moguće alternative, dakle pojedinačnih "pecanja" slobodnih zastupničkih ruku u Saboru raznih "dragovoljaca" i "spavača", no, po logici stvari stajat će ih dosta. Glasovi potpore krnjeg HNS-a biti će vjerojatno "najskuplji" u povijesti hrvatskog parlamentarizma.

No, vrijedit će svake "lipe" postigne li se tim političkim dogovorom tri godine političke stabilnosti za ovu vladu. Postigne li se da Hrvatskom napokon jedna vlada upravlja duže od tih, baš simboličnih 9 mjeseci. Postigne li se da jedna vlada napokon uspije sastaviti dva, ili čak tri državna proračuna za redom. Kada prođe nešto vremena, ako nova narodnjačko-liberalna hrvatska vlada počne funkcionirati, moći ćemo odahnuti i sjetiti se koliko smo bili blizu neizdržive političke destrukcije koja bi ugrozila stabilnost države.

Krene li ova "popravljena" Plenkovićeva vlada i profunkcionira li, nakon tri godine donijet će sasvim nove vrijednosti u hrvatski politički život. Uspije li ovo, za Hrvatsku još uvijek političko "drveno željezo", pokazat će da i za političke stranke, kao i za živa bića, vrijedi teorija evolucije.

Onaj tko se uspije bolje prilagoditi novom vremenu i novim životnim/političkim okolnostima popet će se na vrh ljestvice. A SDP, Most, i ostatak oporbe u te tri stabilizacijske godine imat će dovoljno vremena za vlastito brendiranje.

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

Komentara 42

AR
aristip
07:43 08.06.2017.

Da kojim slučajem u Saboru Islamska Država ima par zastupnika i da Al Bagdadi pristane podržati Vladu uz uvjet da Hrvatska Vlada Islamskoj državi isporuči oružje i noževe za klanje kršćana i Kurda sigurno bi bilo "novinara" koji bi ii to opravdavali, nazivali mudrim potezom i slično.

Avatar abakus
abakus
07:35 08.06.2017.

I sada slijedi sanacija štete: Medijska ofenziva medijskog dijela kriminalne hobotnice koja će danima, tjednima i mjesecima uvjeravati i objašnjavati zgađenom biračkom tijelu da je sve super, da postoje "viši ciljevi" zbog kojih je ova sramota, ova odurnost, ova grozna moralna kaljuža potrebna, čak i poželjna, pametna, odgovorna itd. itd. I, što je najgore, jedan dio ljudi, izmoždenih krizom, demografskim uništavanjem Hrvatske i svim mogućim nemoralnim potezima političara na koje smo polako već naviknuli, otupjeli od tog zla koje nam se stalno vrti pred očima, pristat će i na tu manipulaciju, koja je samo jedna u nizu kojima se njima manipulira već desetljećima. Bože, koje li sramote... Nisam nikad mislio da ću to reći, ali danas se stidim što živim u ovoj zemlji. Zemlji u kojoj je politika konačno skinula svoju masku kojom je dosada barem pokušavala glumiti neke kriterije i uljuđenosti i pokazala ružno, iskeženo lice Orka. Fuj. Gadite mi se. I vi i svi koji će ovo na bilo koji način pokušati opravdati. Gadite mi se, Ivankoviću. Ali narav se vidi na tijelu, a vaše je tijelo i lice točno onakvo kakvo ima čovjek koji opravdava jednu ovaku odurnost. Najtužnije je da na kraju jedna Vesna Pusić ima više moralnog integriteta od svih onih silnih "Vasa", "domoljuba" i sličnih u hdz-u. Sramota!

DU
Deleted user
08:00 08.06.2017.

Hahhhhha HDZ koalira sa onima koje mrze i onima, koji njih mrze iz dna duše. Sad se može razrješiti i Pavo Barišić, sad se zaboravljaju izjave V. Pusić o agresiji na Bih, Vrdoljak izjavi 50 puta, da nema koalicije i na kraju koaliraju. HDZ bi, da je u prilici koalirao i sa ISILOM, Radikalima, samo da je na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije