Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Presjek fotoreporterske produkcije iz 2009. izložen u Vinkovcima

izlozba (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/5
11.09.2010.
u 15:35

Vinkovci se mogu pohvaliti da su jedini grad u Hrvatskoj u kojemu je izložba Hrvatska novinska fotografija bila svih sedam godina postojanja.

VINKOVCI - U Galeriji fotografije Meraja u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima sinoć je otvorena izložba Hrvatska novinarska fotografija 2009. u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva i Foto kluba Vinkovci.

Predstavljeno je 100 fotografija hrvatskih fotoreportera snimljenih u Hrvatskoj i inozemstvu što ih je od 2100 prijavljenih izabrao međunarodni žiri i objavljenih prošle godine pa je ova putujuća izložba presjek prošlogodišnje fotoreporterske produkcije.

Vinkovci se mogu pohvaliti da su jedini grad u Hrvatskoj u kojemu je izložba Hrvatska novinska fotografija bila svih sedam godina postojanja pa su radovi stigli iz Varaždina gdje su bili izloženi u sklopu Špancirfesta kao što su, već tradicionalno, u Vinkovcima kao dio Vinkovačkih jeseni.

Međunarodni žiri je odabrao najbolje fotografije u sedam kategorija - događaj, svakodnevni život, reportaža ili kolekcija, zabava i umjetnost, portret, sport te okoliš te proglasio fotografiju godine, a za 2009. je to Manekenka Pixsellovog fotoreportera Antonija Bronića.

Sve fotografije izložene na izložbi predstavljene su u posebnoj fotomonografiji. Gordan Panić, predsjednik Fotokluba Vinkovci kaže kako je kvaliteta prispjelih i izloženih fotografija vrlo visoka, možda i najviša u sedam godina i mnogi radovi prelaze okvire novinske fotografije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije