Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ured predsjednika

Prepucavanje s premijerom se nastavlja: Milanović najavio da će se još strože držati zakona

Milanović zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja
Goran Stanzl/PIXSELL
08.11.2020.
u 18:51

Nakon ovakvog protupropisnog postupanja Vlade, sada će se Predsjednik Republike još strože držati zakona, što mu je i ustavna obveza.

Ured Predsjednika RH medijima je u nedjelju poslijepodne poslao novo priopćenje kojim se u biti nastavlja prepucavanje na relaciji Plenković - Milanović oko sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Priopćenje stiže nakon što je premijer Plenković danas poručio kako će se komunikacija njega i predsjednika Republike na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost odnositi samo na teme "koje su doticaj, sukladno Ustavu i Zakonu", a poručio je i da neće dozvoliti vrijeđanje svojih najbližih suradnika.

Priopćenje Ureda Predsjednika prenosimo u cijelosti:

Sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost ne sazivaju Orsat MIljenić i Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Uz sve poštovanje gospodi Miljeniću i Frki Petešiću, bivšem veleposlaniku u Maroku, koji je to – po prvi puta - postao odlukom tadašnjeg premijera Milanovića i predsjednika Republike prof. dr. Ive Josipovića, opet ćemo ponoviti: sjednice VNS-a zajednički sazivaju predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović koji sjednicom i predsjeda, kako to propisuje čl. 4 st. 3 Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH.

Na prvu i za sada jedinu sjednicu VNS-a koju su sazvali zajedno predsjednik Milanović i predsjednik Vlade Plenković, proljetos, predsjednik Vlade – uz suglasnost Predsjednika Republike – doveo je skoro sve svoje ministre, pa i predstojnika svog Ureda Frku Petešića, iako nisu članovi VNS-a.

Predstojnik Ureda predsjednika Miljenić nije bio na sjednici jer nije član VNS-a i jer predsjednik Milanović poštuje Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. Nakon ovakvog protupropisnog postupanja Vlade, sada će se Predsjednik Republike još strože držati zakona, što mu je i ustavna obveza.

Komentara 26

MI
Miaka
07:37 09.11.2020.

ovaj samo sramoti funkciju predsjednika države a to mu je izgleda jedini cilj i nikako ne može preći preko toga da ga je Plenković pobjedio to je ostavilo velikog traga na njegovu psihu i ego

VA
valpovo
21:14 08.11.2020.

Gori je od Trumpa

VA
valpovo
21:13 08.11.2020.

Da se Kolinda ponasala ovako --------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije