Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTUJTE PREPORUKE

Preporuka starijima: Maksimalno ograničite svoje kretanje

Koronavirus
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
19.03.2020.
u 17:17

Preporuka je da ne napuštaju svoje domove, da smanje socijalne kontakte te da se strogo pridržavaju svih mjera za smanjenje rizika širenja zaraznih bolesti po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije je za sve osobe starije životne dobi, s posebnim naglaskom na osobe starije od 65 godina, osobe s kroničnim bolestima i narušenog imunološkog sustava, donio je danas preporuku da maksimalno ograniče svoje kretanje.

- Preporuka je da ne napuštaju svoje domove, da smanje socijalne kontakte te da se strogo pridržavaju svih mjera za smanjenje rizika širenja zaraznih bolesti po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako će im biti potrebna nabava prehrambenih proizvoda, lijekova i drugih stvari potrebnih za normalan život, upućujemo ih da kontaktiraju telefonske brojeve lokalnih društava Crvenog križa - ističe načelnik Stožera i zamjenik župana Robert Vugrin. 

Župan Radimir Čačić je uputio apel svim umirovljenicima, kojih je 42.000 u županiji, da ostanu kod kuće.

- Od svih umrlih od posljedica koronavirusa u svijetu samo je jedan od tisuću mlađi od 50 godina, a gotovi svi (97,1 posto) stariji od 60 godina. To znači da, ako naša umirovljenička populacija, prosječno mlađa od 60 godina, poštuje preporuke o ograničenom kretanju i socijalnim kontaktima za vrijeme trajanja epidemije, smrtnost u ovoj županiji možemo smanjiti na smrtnost manju nego što je prosječna godišnja smrtnost od gripe – istaknuo je župan Čačić.

GALERIJA Koronavirus u Varaždinu

Koronavirus
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije