Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav bez granica

Prepilio hrastov trupac i postao karlovački muž

svadba04
Foto: arhiva vl
1/5
26.08.2010.
u 08:37

Ivana Popović u Švicarskoj je upoznala Justina Den Hertoga, porijeklom Nizozemca. Vjenčali su se u njezinu rodnom gradu.

Bio je to moj dan iz snova - sretno je, nakon udaje za Justina Den Hertoga, priznala Karlovčanka Ivana Popović. Ta je djevojka imala vjerojatno najšarolikije svatove u Karlovačkoj županiji jer na to hrvatsko-australsko vjenčanje proteklog petka stigli su gosti (i mladenci!) iz Australije, Švicarske, Nizozemske, Singapura i, naravno, Karlovca.

Živjet će u Melbourneu

Ivana je, nakon završene osnovne škole i godina provedenih uz baku i djeda u Karlovcu, otišla u Ženevu majci Dubravki Cartie, tamo nastavila školovanje, zaposlila se i živjela godinama.

U Švicarskoj je i upoznala muškarca svog života - Justin iz Melbournea, porijeklom Nizozemac, financijski je menadžer u australskoj tvrtki u kojoj radi i Ivana. Ljubav, koja je doista planula na prvi pogled, traje već godinama, pa je mladi par godinu dana živio i radio u Brazilu, a posljednjih šest mjeseci u Melbourneu.

Tamo će živjeti i dalje, no sudbonosno “da” Ivana je željela izreći upravo u svom rodnom gradu. Voljeni joj je muškarac želju ispunio, a rodbina u Karlovcu sve pripremila. Teta i tetak, baka i djed, rodbina i prijatelji pobrinuli su se da taj dan baš sve bude savršeno, a ovo vjenčanje u najljepšoj uspomeni ostane i mladencima i rodbini. Posebno njegovoj: roditeljima i kumu koji su doletjeli iz Melbournea, bratu i njegovoj obitelji koji su stigli iz Singapura te stricu i strini koji su se iz Nizozemske dovezli svojim starim volvom.

 Vijorile se dvije zastave

 Mladoženja nije ni slutio što će sve morati učiniti da dođe do svoje mlade, smještene u tetinoj kući na Turnju, poštujući ovdašnje običaje. Uz podršku gostiju, morao je - i uspio - prepiliti stari hrastov trupac, prigodno omotan aluminijskom folijom, izvući se iz čvrstog zagrljaja dviju lažnih mladenki muškog spola i stoički podnijeti “eksanje” domaće šljivovice. Praćeni glazbom tamburaša, uz barjaktara koji je nosio hrvatsku i australsku zastavu, veseli su svatovi stigli na vjenčanje u karlovačkom matičnom uredu, na vjernost se obvezali pred kumovima iz Karlovca i Melbournea, matičarkom, ali i sudskim tumačem za engleski jezik, a slavlje nastavili kraj Mrežnice u Donjem Zvečaju.

Ključne riječi

Komentara 3

AU
autoritet
14:10 26.08.2010.

E pa - sretno!

KR
kreont
03:57 27.08.2010.

E stari vidi se već da si papak. Ne buš dobro završio operjat će te ova.

KR
kreont
03:59 27.08.2010.

Iz slike je vidljivo da je prepilio hrastovu gredu a ne trupac !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije