Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠLI GA NAKON POTRAGE

Preminuo Vladimir Prpić Prpa: 'Bio je jedan od zaštitinih znakova Velebita'

Vlado Prpić Prpa
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/15
01.11.2019.
u 14:57

Posljednjih je godina živio u kolibici ukopanoj između stijena na Velebitu te nije bilo mjesta, sela, potoka i biljke u okolici koje nije poznavao.

Na sami blagdan Svih svetih, nakon opsežne potrage, pronađeno je beživotno tijelo 74-godišnjeg Vladimira Prpića Prpe. Velebitska legenda poznavala je svaki kutak ove planine, a od ovog su se geologa i domara sa Baških Oštarija oprostili svi, od Planinarskog društva Dinaridi do HGSS-a.

Posljednjih je godina živio u kolibici ukopanoj između stijena na Velebitu te nije bilo mjesta, sela, potoka i biljke u okolici koje nije poznavao.  

"Njegovoj obitelji i prijateljima izražavamo sućut i tugu zbog odlaska jednog od zaštitnih znakova Velebita!", stoji u objavi od Planinarskog društva.

- Dugo sam na Velebitu i znam sve kutke, sva sela, sve sam prošao i bez lažne skromnosti mogu reći da će teško itko ikad ovo prijeći. Prehodao sam sve uz obalu, sve doline, vrhove, putove, sela, gotovo sve biljke sam pronašao, snimio, zanimali su me nastanak i geologija planine. Sakupio sam puno iskustava, puno toga napisao - ispričao je prošle godine za Express.

Društvo u planini mu je pravila Švicarka Dainela Fasler u koju se zaljubio na prvi pogled te su zajedno živjeli u kolibici, daleko od civilizacije.

Vlado Prpić Prpa
1/15

 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
15:28 01.11.2019.

Prpa---- neka ti je laka zemlja prijatelju, počivaj u miru.

DD
dr dragon
18:13 01.11.2019.

Hrvatski Grizly Adams Umro u prirodi sa kojom je živio. Laka mu bila zemljica

Avatar Melankolija
Melankolija
16:03 01.11.2019.

Bolje i sam nego sa svakim. Pocivaj u miru legendo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije