Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon bolesti

Preminuo Sulejman Tihić, jedan od najutjecajnijih političara BiH

sulejman
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/2
25.09.2014.
u 20:50

Tihić je slovio za jednog od najutjecajnih bošnjačkih političara u BiH, a na čelu SDA bio je od 2001. godine

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Sulejman Tihić (63) umro je u večeras u Kliničkom centru u Sarajevu, gdje je smješten prije desetak dana zbog komplikacija prouzročenih tumorskim metastazama, potvrđeno je iz središnjice SDA u Sarajevu. 

Tihić je slovio za jednog od najutjecajnih bošnjačkih političara u BiH, a na čelu SDA bio je od 2001. godine kada je na toj poziciji zamijenio utemeljitelja stranke Aliju Izetbegovića. Od 2002. do 2006. godine bio je na poziciji bošnjačkog člana predsjedništva BiH. 

U sadašnjem sazivu parlamenta BiH obnašao je dužnost zastupnika u Domu naroda parlamenta BiH. Kao ugledni odvjetnik i državni odvjetnik u Bosanskom Šamcu Tihić je 1992. zarobljen kada su taj grad okupirale snage Republike Srpske. Nakon toga nekoliko mjeseci je proveo u zatočeništvu. Tihić je slovio za umjerenog političara koji je započeo reformske procese u SDA nastojeći od nje stvoriti suvremenu narodnjačku stranku desnog centra. Tijekom teške bolesti s kojom se borio, vođenje SDA praktično je preuzeo Bakir Izetbegović, formalno zamjenik predsjednika stranke. Iz aktivnog politčkog života Tihić se povukao početkom ove godine.

>Opširnije o političkoj karijeri Sulejmana Tihića čitajte OVDJE.

>> Tihić se hrabro i dostojanstveno nosio s teškim pitanjima bh. političke stvarnosti

>> FOTO: Posljednja nagrada i obraćanje Sulejmana Tihića bilo je na Večernjakovu pečatu

Komentara 13

AG
Agricola
22:16 25.09.2014.

Šteta. Jedini umjereni muslimanski političar, jedini normalan, smiren, koji je barato činjenicama i argumentima a ne bukom i vikom kao recimo Sefer Halilović ili lažima i mržnjom prema Hrvatima kao Haris Siljadžić, Ejup Ganić ili Bakir Izetbegović. Šteta, stvarno šteta. Sjetim ga se uvijek kako je branio Hrvatsku kad ju je Josipović napao i optužio za krivu politiku i konglomerat loših politika. Šteta..

NA
nataly
21:50 25.09.2014.

Jedini u priliku normalan muslimanski političar iz BiH. Svi ostali su islamisti i džihadisti, a ponajgori među njima je deklarativni socijalist i zagovornik građanske BiH, Zlatko Lagumdžija.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:01 25.09.2014.

Umro je glas razuma u SDA! Govorio je kako je BiH bez Hrvata kao stolica s dvije noge - srušit će se. Za razliku od njega, ostalo vodstvo Stranke su veliki neprijatelji BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije