Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon duge i teške bolesti

Preminuo političar i filozof Mladen Schwartz

Mladen Schwartz
Tomislav Miletić/PIXSELL
15.09.2017.
u 17:36

Mladen Schwartz rođen 1947. u Zagrebu u obitelji hrvatskih Židova, a odrastao je i školovao se u Beogradu.

Nakon duge i teške bolesti jučer je u Zagrebu preminuo hrvatski filozof i političar Mladen Schwartz, piše Direktno.hr

Mladen Schwartz rođen 1947. u Zagrebu u obitelji hrvatskih Židova, a odrastao je i školovao se u Beogradu. Nakon završenog studija filozofije, 1973. je emigrirao u Njemačku gdje se uključio u redove hrvatske političke emigracije, pa je tijekom 1980-ih bio visoki dužnosnik Hrvatskog državotvornog pokreta Nikole Štedula i glavni urednik Hrvatskog lista. Nakon demokratskih promjena 1990. vraća se u domovinu te uključuje u Hrvatsku stranku pravu, za koju je jedno vrijeme uređivao stranačko glasilo Hrvatsko pravo

Od 1994. do 2003. vodio je Novu hrvatsku desnicu (NHD), radikalno desnu političku organizaciju, i bio glavni urednik lista Ultimatum. Nakon gašenja NHD bavi se publicističkim radom, objavljuje više političko-filozofskih knjiga i nekoliko stotina članaka u tisku. Od 2010. do 2013. vodio je internetski blog Schwartze Garde.

 

Komentara 74

DU
Deleted user
19:32 15.09.2017.

HRVATSKOM VITEZU(njegova vrst borbe za Domovinu je bila intelektuaknim raskrinkavanjem srpskog i jugoslavenskog zla) LAKA BILA HRVATSKA ZEMLJA ,KOJU JE BESKRAJNO LJUBIO .MLADENE ,ZEMALJSKU DOMOVINU SI DOŽIVO, A SADA I NEBESKU. POČIVAJ U MIRU.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:35 15.09.2017.

Počivao u miru božjem!

VA
vadis
17:51 15.09.2017.

Neka je Mladenu Schwartzu velika hvala i slava!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije